Decibels, piulades i bales de goma


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 25/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Vaig al ple municipal calentet. Al matí he llegit que el senyor De Guindos, el crack que treballava a Lehman Brothers i ara duu les regnes de l'economia espanyola, diu que Bankia ens costarà prop de 12.000 milions.

Més tard sento que la darrera onada de retallades reduirà a menys de la meitat el pressupost destinat a les polítiques d'integració laboral del col·lectiu de discapacitats. Més de 30.000 persones quedaran desateses, desenes d'entitats socials faran fallida i hi haurà milers d'acomiadaments.
Mitja hora abans de començar, l'Assemblea de Docents ha convocat una concentració davant de l'ajuntament en defensa de l'escola pública i contra les retallades. Volen presentar una moció d'urgència i tres grups municipals ens la fem nostra. L'aritmètica i la manca de ganes de debatre de CiU, però, fan que no s'accepti la proposta i que se'ls emplaci a presentar-la de cara al ple de juny. Com sempre que hi ha alguna reivindicació, es limita l'accés a la sala de plens. La protesta segueix al vestíbul.

A jutjar per les cares que fan, prop de 20 regidors estan més preocupats pels excessius decibels d'una protesta pacífica que pel contingut del manifest que els representants de professors i alumnes llegeixen, en el qual s'alerta de les profundes conseqüències de les retallades, que dificulten el funcionament normal dels centres (en alguns fins i tot han hagut de prescindir de la calefacció) i recauen especialment sobre aquells que tenen menys recursos.
Alguns membres del partit que governa la ciutat aprofiten per fer anar el twitter: “Una pena que el col·lectiu d'educadors no respecti als ciutadans de #santcugat i el bon funcionament de la democràcia amb el Ple”. “Hi ha persones que creuen que per defensar els seus drets han de trepitjar els dels altres. Ha passat avui al ple de Sant Cugat. Llàstima”.

Ho llegeixo més d'un cop, incrèdul, i penso que alguna cosa va malament quan, enmig de la gravíssima situació que estem vivint a tots els nivells i amb centenars de ciutadans exercint la seva llibertat d'expressió i manifestació, els que governen diuen aquestes coses. Sempre he pensat que tenir moltes carreres i màsters, un swing immillorable, llegir “Expansión” i emprar nombrosos tecnicismes en anglès no té res a veure amb conèixer la realitat del carrer, més aviat tot el contrari.

I si els molesta el soroll, que s'ho prenguin amb calma. Ja poden anar comprant micròfons i altaveus més potents, perquè al ritme de les retallades del demolidor tàndem Rajoy-GovernDelsMillors, dilluns van ser professors i alumnes, demà seran els treballadors de la sanitat i demà passat serà la gent d'ASDI o alguna de les 103.000 famílies catalanes que no té cap ingrés.

No hi ha alternativa
Però ja se sap, l'Ajuntament no pot fer-hi res. No hi ha alternativa a les retallades, com tampoc n'hi ha a les bales de goma que treuen ulls i rebenten cranis amb l'objectiu de mantenir l'ordre i la seguretat. Justícia Social? Lluitar contra els causants del malestar? Res de res.
Com que tot el que no tinc de coneixements de física quàntica ho tinc de memòria, puc dir, sense por a equivocar-me, que cada cop que algú prengui mal per culpa d'una bala de goma recordaré aquest ple.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

COMENTARIS

Molt bé jove! "no se'm cauen els anells" en felicitar-lo per aquesta columna. Molt bé!

Estanislau Vives Serra. Enviat el 25/mai/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.