30 anys de música santcugatenca

Miquel Herrada

Miquel Herrada


Publicat: el 29/mai/12
Opinió| Columnes

Com la magdalena de Proust, la música és una màquina del temps privilegiada amb una gran força evocadora. Algunes melodies tenen el meravellós poder de sobreviure silenciosament al nostre subsconscient, sense que ens n'adonem, per explotar de cop passats els anys i omplir-nos el cap amb sensacions i experiències que crèiem oblidades. Això és el que intentarem fer el proper divendres 29 de juny en el marc de la Festa Major: convidar-vos a un viatge en el temps a través de 30 anys de música santcugatenca.

Per celebrar el 30è aniversari de l'inici d'emissions de Ràdio Sant Cugat (l'actual grup multimèdia Cugat.cat), hem preparat un concert de Festa Major molt especial. Durant cinc hores, en una marató de concerts sense precedents, veurem desfilar per l'escenari de la plaça de Can Quitèria grups històrics dels anys 80, 90 i 2000 com Spessa Salsa, Els nois de la mare i Raúl Pulido versionant La banda trapera del río. A més, assistirem al retrobament dels Shitting Milks, reunits de nou especialment per a l'ocasió. Descobrirem les noves tendències de la música local amb el grup guanyador de l'última edició del cicle 'Mou-te'. I tancarem la festa amb el bo i millor del hip-hop santcugatenc dels últims anys, amb noms com FF, El Gremio i Qiman & KDÖ.

Serà una celebració de la música que s'ha fet a la nostra ciutat durant aquests 30 anys, música que ha sonat des dels seus inicis al 91.5 FM i que omple de contingut els espais musicals de Cugat.cat. I, alhora, un homenatge de la ciutat als músics que han animat totes les nostres festes populars des de fa una pila d'anys.

En nom de Cugat.cat, vull convidar tota la ciutadania a gaudir d'aquesta nit tant especial. I agrair sincerament la bona rebuda de la iniciativa entre el col·lectiu de músics de la ciutat, que s'hi han apuntat des del primer moment sense dubtar-ho ni un segon. Penseu que alguns dels grups que desfilaran per l'escenari feia anys que no assajaven plegats i han tornat a la carretera especialment per a l'ocasió. No hi falteu!

MIQUEL HERRADA és periodista i director de Cugat.cat