De les 'hordas manifestantes' a la protecció de Torre Negra


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 30/mai/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa dos dilluns Sant Cugat del Vallès es va fer el mensual ple municipal. Hi ha moltes coses que podem destacar, entre elles la negativa de CiU de crear una Comissió especial informativa (Comissió interna d'investigació) sobre el deute del lloguer de l'espai municipal conegut com 'els avions'.

Si recordeu, l’empresa que va ser adjudicatària d’un contracte d’ús de superfície (lloguer) per 40 anys d’aquella zona no ha pagat a l’Ajuntament (a tots) 1.200.000 euros, que es diu aviat. Aquí teniu la notícia amb les diferents versions http://ow.ly/b4RiI

D’altra banda en aquest ple també va haver-hi una manifestació de docents, pares i mares i els seus fills en defensa de l’ensenyament públic i en oposició de les retallades del govern de la Generalitat i del Govern municipal (CiU). Donant suport a la petició de l’assemblea de docents de centres públics de Sant Cugat, el PSC, ICV i CUP vam presentar una moció on recollíem les seves demandes, aquesta va ser traslladada al ple municipal del dia 18 de juny atès que CIU i PP no van donar suport a la seva entrada per urgència al ple municipal. En parlarem d'aquí a un mes i us animo a expressar pacíficament tot allò que creieu.

El manifestants . segons la premsa local, uns 250 - van entrar al consistori i alguns representants del col·lectiu van llegir un manifest a la mateixa sala de plens. Certament hi havia soroll, crits i demandes. Potser massa alts i que van entorpir el ple, però que van durar una estona i després... tothom va marxar.

Les persones que cridaven, llegien i defensaven els seus drets i la seva dignitat no eren perillosos 'antisistema' que van entrar al ple municipal amb còctels molotov i amb passamuntanyes... No ens passéssim.

Crec que cal agrair el comportament dels representants i com a poc a poc es van calmar els ànims, així com que a ningú se li anés la mà i s’ordenés un desallotjament per la força. No calia

Com deia aquell, sota les llambordes hi ha la sorra de la platja..però a la sorra de Torre Negra no volem que hi hagi ciment a sobre.

En aquells ple vam fer un nou pas en la batalla pel salvament de Torrenegra. Si dic batalla és que la guerra encara no ha acabat i que uns dels eslògans de CiU el 2003 ('Hem salvat Torre Negra') estaven fora de temps o venien coses per eleccions igual que el ja famós 'urbanitzarem els districtes'.

En qualsevol cas, durant tot aquest temps CIU, PSC, ICV, ERC i CUP hem estat junts en el desig polític que no s’urbanitzés Torre Negra, i el passat dilluns no va ser una excepció. En aquesta nova fase (estem a l’alçada de 1998) s’estan fonamentant les bases per a una situació millor avalada pel fet que la zona forma part del Parc Natural de Collserola (aprovat pel criticat govern d’esquerres).

En tot aquest temps hem tingut judicis i en tornarem a tenir. És important que l’alcaldessa torni a recuperar el consens i que la campanya de promoció personal no sigui el més important de tot.

Dissabte, el PSC va muntar una paradeta per recollir signatures de suport a la ILP per evitar els desnonaments i modificar la Llei Hipotecària. També contra les retallades en educació. Volem agrair a totes les persones que van signar i a tots aquells que es van acostar a la carpa.

Ens veiem al carrer.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.