Roman igual


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 9/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat són moltes les escoles, botigues, centres mèdics i associacions que recullen taps de plàstic per a l'Enrique, un nen de nou anys de Santa Coloma de Gramenet a qui els metges li van diagnosticar una encefalopatia parcial multifocal desconeguda i que necessita visitar un especialista de París, cosa que segurament aconseguirà gràcies a les tones i tones d'ajuda que rep d'arreu, com per exemple d'uns alumnes de 2n d'ESO de l'institut Leonardo da Vinci, que en recullen en una assignatura optativa de Lectura.

Però no tothom s'hi implica. Encara hi ha gent que roman indiferent a les adversitats dels altres. Per desgràcia, alguns no eduquen en l'esforç, la comprensió, el respecte i els valors humans. Davant de situacions d'injustícia i d'esperit difamatori i venjatiu, alguns giren el cap i fan com si res. Es fan l'orni (o el suec) i no hi veuen més enllà, són incapaços d'agrair les oportunitats de la vida, així com de tenir prou humilitat com per acceptar les advertències dels altres i les faltes comeses. O de respectar la feina dels altres.

Gràcies a molts santcugatencs -i catalans en general- tot pot millorar. Gràcies al somriure de l'Enrique, tot pot canviar. Encara que, per alguns, roman sempre igual. O pitjor.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.