La plaça Barcelona


  • Comparteix:

cristina.paraira

Cristina Paraira


Publicat: el 11/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

D'aquí a poques setmanes s'acabaran les obres de millora de la plaça Barcelona i aquest espai tan emblemàtic de la nostra ciutat quedarà integrat al conjunt de l'eix de vianants.

El manteniment de la identitat històrica de la plaça va ser el principal punt de consens entre l’Ajuntament i els veïns a l’hora de plantejar la remodelació d’aquest espai.

Les obres han estat llargues i complexes ja que no només s’ha actuat en la superfície sinó que també hem aprofitant per fer una remodelació dels serveis que hi passen pel subsòl : s’ha renovat la xarxa d’aigües residuals i s’ha instal·lat una nova xarxa d’aigües pluvials. També s’ha renovat i ampliat la xarxa d’aigua i de gas i s’han soterrat les línies de telèfon i de subministrament elèctric a les quatre cruïlles. També s’ha deixat preparada la preinstal·lació de la pilona d’accés a la zona de vianants al carrer Sant Antoni.

Pel que fa a l’aspecte final de la plaça us recomano que aneu a veure-la perquè realment fa molt de goig. Amb la nova pavimentació a un sol nivell, i la desaparició de les voreres tant estretes que hi havia i dels vehicles que sempre hi havia aparcats, la plaça Barcelona es veu molt més gran i ha quedat totalment accessible perquè totes les persones hi puguin passejar. A més, també s’ha substituït l’enllumenat públic per un més eficient i menys contaminant lumínicament parlant.

L’espai de l’interior de la plaça també s’ha fet més ampli, tal com era fa molts anys, i en els propers dies es farà l’estesa i compactació del sauló a l’interior de la plaça.

Nous contenidors soterrats, nous bancs, manteniment de la Font, instal·lació d’una petita tarima, alguna sorpresa i amb els plataners tant de sempre de la plaça, quedarà un espai molt agradable per passejar-hi i per fer-hi activitats, recuperant aquest espai per a tota la ciutat.

Vull aprofitar per donar les gràcies als veïns i veïnes de la plaça i als comerciants per la seva paciència i comprensió durant tot el temps que s’han fet les obres, realment han estat exemplars i sempre que he parlat amb ells s’han mostrat agraïts i il.lusionats.

No podria acabar sense reconèixer també la professionalitat i la feina tant ben feta que ha fet i està fent la Brigada d’Obres Municipal, que és qui està executant aquesta obra. Han estat pendents de les necessitats dels veïns intentant que puguessin accedir a les seves cases amb les menors molèsties possibles i escoltant les seves necessitats.

Redescobriu la plaça Barcelona, us sorprendrà!

Cristina Paraira és tinent d'Alcalde de Presidència i Serveis Urbans



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.