L'evolució de Lluís Recoder


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 22/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Pel que he observat al llarg d'aquests anys, el conseller Lluís Recoder, fins no fa gaire alcalde de Sant Cugat i ara titular de Territori i Sostenibilitat, ha fet una evolució molt elevada en el terreny de l'autoafirmació nacional. Sense voler jutjar les seves conviccions interiors, que desconec, i basant-me només en declaracions seves motivades per fets polítics determinats, hi detecto un gran canvi amb relació a la necessitat vital d'un Estat propi per a Catalunya. És de lamentar, això sí, el gest de menyspreu que va tenir el passat 7 de juny, abandonant el ple del Parlament, quan el diputat Uriel Bertran, de Solidaritat Catalana, va presentar una moció contra els peatges a les autopistes catalanes perquè els seus costos han estat amortitzats desenes de vegades.

ESCOLTA-HO

Ja sé que Recoder pertany a un partit que no es declara independentista, per bé que la major part dels seus votants ho són, però a mi, en aquest cas, m'interessa la persona. I l'assertivitat nacional de Recoder ha crescut en la mesura que ho ha fet la del país. Crec que ell mateix, si revisa les seves declaracions dels darrers temps, hi descobrirà paraules vinculades amb els drets nacionals de Catalunya que no havia dit anteriorment. Per exemple aquestes: 'El futur passa perquè Catalunya decideixi quin és el seu propi horitzó, que no ha de ser cap altre que el de tenir l'Estat que garanteixi la defensa dels seus valors ciutadans, econòmics i culturals i la projecti al món com una nació oberta, moderna i democràtica'.

No cal dir que jo prefereixo molt més aquest Recoder. Per això m'agrada que, per raons del seu càrrec, constati la burla a Catalunya dels governs del PP i del PSOE. Uns governs que en els darrers vint anys només han ampliat un quilòmetre la xarxa ferroviària catalana. Un únic quilòmetre. I pel que fa a la inversió en infraestructures acordada inicialment, és prou sabut que l'any passat l'Estat només va executar-ne el 35% mentre que a Madrid va arribar al 111%. És a dir, que Espanya no sols ens ha estafat el 65% de les inversions públiques, sinó que, en comparació amb Madrid, el greuge arriba al 76%.

Arribats aquí, és positiu que Lluís Recoder demani que la Comissió Europea supervisi la inversió en infraestructures del govern espanyol, ja que, com s'ha vist, no sols pretén fer passar el clau per la cabota foradant els Pirineus per fer-hi l'anomenat Corredor Central, sinó que està retardant al màxim la construcció del Corredor Mediterrani dedicant-hi només 11 milions d'euros mentre que en destina 2.000 a la construcció d'un AVE a Galícia que, pel seu volum de passatgers, el sentit comú més elemental diu que és inconcebible, inviable i manifestament insostenible.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyor Alexandre vostè sempre ha estat massa idealista. Creure que Lluis Recoder està donant un gir independentista demostra que no el coneix ni a ell ni als seus interessos. Que consti que no és una crítica al seu escrit dels quals en sóc un admirador.

Joan Serrallonga. Enviat el 22/jun/12


Expliqui-ho tot. El Sr. Recoder va abandonar el ple del Parlament perquè el Sr. Bertran el va "convidar" de forma provocadora i el Conseller no va voler, ni posar-se a la seva alçada, ni escoltar a algú que li falta el respecte. El Sr. Recoder és un gran entenedor, per tant se li pot dir el mateix de forma educada. O vostè escoltaria a algú amb aquest tarannà xulesc i agressiu?.

Neus José. Enviat el 22/jun/12


Neus José: En primer lloc dir-li que tot està gravat al canal parlament i podran veure que de males formes res de res. També em sorprèn que no digui res del motiu de la intervenció, molt entenedor

Joan Serrallonga. Enviat el 23/jun/12


Efectivament, tot està gravat al Canal Parlamentari, així doncs que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

Neus José. Enviat el 23/jun/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.