Torres d'alta tensió: les greus conseqüències de la mala gestió de l'Ajuntament i de l'EMD de Valldoreix


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 23/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No en teníem prou que a nivell supramunicipal, els polítics, banquers i financers sospitosos i incompetents ens fessin pagar als ciutadans els seus abusos i la seva incompetència a costa dels nostres drets socials, perquè ara a nivell local en el Ple de dilluns Merce Conesa -amb l'actitud arrogant i inacceptable de qui vol amagar errors propis- esbronqués als representants veïnals i d'entitats de Valldoreix i Mira-sol.

ESCOLTA-HO

Donar resposta al manifest d'entitats i associacions, criticant que es despertaven massa tard per denunciar l'estat d'alerta al no veure iniciades les obres del soterrament, és un veritable exercici de cinisme polític. Merce Conesa, Josep Puig i els seus respectius equips de govern són els que tenen la responsabilitat de governar i, per tant, són els únics responsables de que els projectes s'executin i es finalitzin.

Cap agraïment ni respecte a la paciència i confiança dipositada fins ara per part de la ciutadania.

Prepotència, interessos partidistes, engany, opacitat, ineficàcia i deixadesa de responsabilitats dels nostres càrrecs locals, acaben fent perillar una actuació acordada el 2006 i ratificada a començaments del 2011.

Interessos de partit per damunt dels interessos de la ciutadania? Merce Conesa i Josep Puig van tapar l'incompliment de la Generalitat amb els acords que van prendre el novembre 2010, quan van veure que les quantitats no apareixien ni en el pressupost autonòmic del 2011 ni del 2012... i no van fer absolutament res.

Paradoxalment, Mercè Conesa ha anat fent tràmits relacionats (expropiació de dos terrenys al mig de l'Avinguda Baixador), la Generalitat ha tramitat l'autorització administrativa i Endesa ha escollit l'empresa ELECNOR per fer les obres. Però ara Endesa no fa el tràmit de contractació perquè li falta la garantia de l'aportació de la Generalitat. Lamentablement, durant aquest temps, el president de l'EMD Josep Puig ni piula ni 'actua'.

Ara, sota pressió, Conesa fa jocs malabars que ofenen la nostra intel·ligència: ha convertit un 'Acord formal signat' en un 'Compromís verbal del Conseller Mena'. I comença a parlar de pròrroga quan encara no ha reconegut que el Conveni quedarà sense efecte, si la Generalitat no aporta la seva part del finançament, cosa que farà impossible la contractació de les obres.

Generalitat, Ajuntament i EMD han actuat en contra del territori santcugatenc provocant greus danys i perjudicis a la ciutadania. Els representants d'aquestes administracions també en sortiran indemnes? Els ciutadans haurem de pagar una vegada més els plats trencats? De veritat vivim en un Estat de dret? Per que encara ens sorprenem del descrèdit dels polítics?

Us imagineu com serien les manifestacions i el posicionament de l'Ajuntament davant aquest tema o, per exemple, dels problemes que aquests dies denuncien la Assemblea de Docents o responsables de les escoles bressols de Sant Cugat si a la Generalitat no governés CiU?

En Josep Puig, el seu equip de govern i els seguidors convergents de Valldoreix estan callats tot i sabent que d'aquest soterrament depenen nous equipaments administratius, culturals, socials i de centralitat per donar servei a una població de 8.000 habitants.

A Mira-sol no es podrà executar la urbanització de l'Avinguda del Baixador, amb els serveis soterrats, amb unes bones voreres per afavorir els vianants i el passeig que permetrà la neteja i el manteniment de la via i dels serveis, i una viabilitat segura amb senyalitzacions de transit.

Tampoc s'afavoriran als propietaris de les cases per la revaloració de les seves finques sense el cablejat que, en molts casos, frega les seves cases i les grans torres elèctriques, i en alguns terrenys es podria afegir còmput per ampliacions, noves construccions o reparcel·lacions al incorporar les zones amb afectació per les línies.

Seguiríem amb l'impacte paisatgístic tan negatiu que suposen les grans torres elèctriques i els possibles efectes nocius per la salut de les persones que hi viuen a prop.

Llavors pregunto: per què tots dos posen per davant la obediència i els interessos de CiU quan la seva tasca ha de ser sempre beneficiar al ciutadà i el territori?

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC



  • Comparteix:

COMENTARIS

El felicito pel seu article i estic d'acord en tot el que diu, però no esmenta el trist paper de l'oposició. Caldria preguntar-los quin seguiment han fet en tot aquest temps, tinc la impressió que viuen molt bé.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 24/jun/12


Jo el que vull remarcar és la darrera pregunta. Potser perquè per a molts polítics el treball a l'ajuntament només és un pas, una eina per a assolir una cadira més còmode, amb més sou, més prestigi. recordeu en Recoder i amics ( ara a la Generalitat) Obliden potser la principal raò de ser-hi, servei als veïns. Maria Dolors l'oposició fa molt per a no fer res. Moltes mocions però que no porten enlloc, no hi ha seguiment del seu acompliment sembla que només conta la foto del ple i després és massa feïna fer-les acomplir.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 24/jun/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.