Sant Cugat, ciutat sense fonts

Jaume Massanes


Publicat: el 7/jul/12
Opinió| Columnes

Dissabte passat vaig anar al centre per visitar les botigues al carrer dins dels actes de la nostra festa major. Em vaig desplaçar des de Mira-sol amb el tren i en sortir a la plaça de Lluís Millet el termòmetre marcava per sobre dels trenta graus, feia molta calor i vaig intentar trobar una font pública per beure una mica d'aigua.

Escolta-ho

El primer pensament, en veure el nou parc infantil ubicat a la mateixa plaça, era que allí lògicament hi hauria una font per els infants. Primera decepció: no havia cap font.

Bé, segueixo per l'eix de vianants i tampoc trobo cap font, però de sobte recordo que s'ha inaugurat la nova plaça Barcelona i que estava previst mantenir l'antiga font. Arribo allà i efectivament hi havia la font, però la gran decepció va ser comprovar que no funcionava.

Segueixo per l'eix de vianants i arribo a la font que hi ha gairebé al final del carrer Santiago Rossinyol i em trobo amb la tercera decepció: la font tampoc funciona i a més és plena de brutícia.

Suat i una mica cansat arribo a la font situada a la Plaça del Monestir i aquesta sí que funciona, allí finalment puc beure aigua no, sense abans fer una mica de musculatura per accionar el mecanisme de gallet i mullar-me pels esquitxos que produeix la pressió de l'aigua.

Més tard, a l'hora de dinar veig com al telenotícies del migdia aconsellen que, davant les altes temperatures que s'estan produint, la gent prengui unes determinades precaucions i una d'elles és beure molta aigua i refrescar-se, sobretot gent gran i nens.

Aquest relat verídic em porta a demanar al nostre Ajuntament l'elaboració d'un pla de fonts públiques, sobretot en aquelles zones on passi més gent o existeixin parcs infantils concorreguts.

Això si, que les fonts tinguin un bon manteniment, siguin fàcils d'accedir i accionar pels nens, les persones grans o les que tinguin algun problema de mobilitat i, si és possible, que al final no quedem xops.

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC