Les crispetes són per al cinema

Pere Casajoana


Publicat: el 23/jul/12
Opinió| Columnes

A l'inici de primer curs de periodisme s'ensenya als alumnes l'obligació de verificar les fonts d'informació. Si aquest dogma forma part del codi deontològic dels periodistes també hauria de ser-ho per aquells que ens dediquem a generar corrents d'opinió: els polítics.

No es pot opinar sobre Eurovegas després de visionar en una sessió doble de dissabte tarda 'Casino' i 'Leaving Las Vegas', excel·lents pel·lícules, però ficcions al cap i a la fi, que ERC, ICV i la major part del PSC han agafat com a argumentari per a manifestar la seva negativa al fet que s'implanti el que s'ha denominat Eurovegas: hotels, espais per a convencions, sales de jocs, centre comerical i d'espectacles en un entorn de l'àrea metropolitana, focalitzant la seva ubicació al Baix Llobregat, quan el govern treballa en diferents ubicacions i supòsits, cap d'ells, evidentment dins de l'Apocalipsi que ens volen fer creure

Dins d'aquesta línia d'imaginar i difondre supòsits han actuat els representants locals dels grups que s'autoanomenen progressistes amb el soterrament de l'alta tensió de Valldoreix-Mirasol: rodes de premsa, panflets, pasquins fotocopiats, que si no és farà, preguntes al ple, que si subvencions que es perden, etc. que no han fet més que confondre els veïns i veïnes de Sant Cugat.

Ha estat un tram final de negociacions complicat, a causa de la situació econòmica general, però amb discreció, tenacitat i enginy durem a bon port el projecte que inicià el president de l'EMD Francesc Cardoner. Hem reixit: soterrarem les torres d'alta tensió durant el 2013.

Aquest és el mateix camí que fa servir el govern, en les seves alternatives i possibilitats, per a negociar un projecte que tan dolent no pot ser si també el vol Madrid. M'explicaré: cal dinamitzar més el nostre país com a punt de trobada pel turisme de qualitat, per les convencions, que són la porta d'entrada per l'establiment d'empreses al nostre país. Volem I+D, sí, i quanta més millor, però només amb això no ens en sortirem. Necessitem inversions per tal de situar Catalunya en quants més mapes millor.

El conseller Recoder, i així ho demostrà durant onze anys amb la tasca i el llegat que deixà al nostre municipi, treballa en la linia de allò que sigui beneficiós per al nostre país,i tal com hem fet nosaltres a una escala menor no, cal radiar 'urbe et orbi' totes les negociacions fins que hi hagi una proposta ferma a explicar. Seny i bona feina.

PERE CASAJOANA I SINGLA és regidor del Grup Municipal de CiU a Sant Cugat


PD:Mentrestant el PP local embrancat en les seves cabòries de gènere: NS/NC