La cançó de l'estiu


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 28/jul/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

He llegit en un diari una enquesta sobre la cançó de l'estiu i resulta que és sempre una còpia de la mateixa: lletres idèntiques (i sense gaire sentit), música ballable i de melodia enganxifosa i fàcil, fórmula que es va repetint any rere any. Total, que el que volem és senir a parlar de la platja, la calor, el sol i el 'xiringuito'.

De fet, podríem dir-ne, en lloc de "xiringuito" d'altres dues maneres, totes dues ben nostrades: guingueta o quiosc de platja. Sigui com sigui, el rei de l'estiu a les pistes de ball és el Georgie Dann de torn, normalment en castellà o en anglès. A mi m'agradaria que trionfessin cançons de l'estiu en català, com va passar fa poc amb la cançó de la Jenny dels Catarres.

Mentre espero que el meu somni esdevingui realitat, vaig a prendre un refresc en alguna guingueta d'aquí a prop. A reveure, amics, bon estiu. I ja sabeu: em trobareu en un quiosc de platja, amb cocos a la mà.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.