Darrera estació: Independència


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 15/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'opinió pública i gairebé tota la classe política utilitzen des de fa molt de temps un gran seguit de metàfores per descriure el procés d'independència que està vivint el nostre país. En concret el símil més utilitzat és el del tren. No és d'estranyar aquesta obsessió amb el tren, si tenim en compte que una de les grans deficiències que tenim com a país són les nostres infraestructures i el cas concret dels trens és una de les nostres reivindicacions històriques: mala gestió de rodalies, falta d'accés ferroviari al port i a l'aeroport i, en ple segle XXI, encara ens falta estar connectats amb Europa pel TGV.

El PP parla de xoc de trens quan es refereix a la independència, perquè fins ara no era un risc, un dels dos trens (Espanya) era comparable a un AVE i l'altre (Catalunya) era el 'Tren pinxo de Banyoles' que sempre havia de deixar-li pas, apartar-se i interrompre el seu trajecte. Per això, no hi havia perill de col·lisió! Però les coses han canviat i el tramvia que fins ara era Catalunya ara ja és un tren gairebé tan gran i ràpid com l'espanyol, ara potser serà l'altre qui haurà d'apartar-se i deixar-li pas.

El PSC, d'altra banda, diu que a aquest nou tren no hi volen pujar, perquè no és prou còmode per a ells, sobretot perquè no para a l'estació on ells volen baixar, és un tren directe fins a la independència. Alguns d'ells han decidit esperar a veure si en passa un que s'aturi abans del final del trajecte. D'altres ja hi són dalt!

Els de CiU, com és costum, encara no han aclarit del tot què faran. Alguns ja hi han pujat i no se'n mouran fins al final del trajecte. D'altres hi han pujat però en qualsevol moment faran saltar l'alarma d'emergència per aturar el tren.

Els que encara no saben si pujar-hi, perquè els fa por que els trens xoquin, han d'estar tranquils. Els dos trens mai més es creuran, l'espanyol sempre fa el mateix trajecte, surt de Madrid i torna a Madrid, està acostumat a anar sol per la via i a fer les parades que li dóna la gana, mai s'atura a Catalunya, el bitllet és car i arriba tard a tot arreu. L'altre, al que jo ja fa temps que he pujat, ja té el motor en marxa, anirà a poc a poc però segur, per la seva via, sense risc que descarrili i no s'aturarà fins arribar a la darrera estació, al final del trajecte. El passat dia onze, dos milions de persones hi van pujar, està ple a vessar però encara hi queden seients buits!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.