Balanç post-vacacional


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 25/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aprofito aquesta primera columna per agrair la invitació del Cugat.cat per fer-me partícip d'aquest espai d'opinió. Una vegada aquí, veig necessari fer servir aquest primer text per fer balanç de l'entrada del nou curs a la ciutat des de la meva experiència estiuenca.

Dins d'aquest procés econòmic inherent al capitalisme (hi ha qui li diu 'crisi'), Sant Cugat no s'ha quedat al marge i, a poc a poc, a través de petites esquerdes, treuen el cap les problemàtiques socials del municipi. Un clar exemple n'és l'aparició de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques santcugatenca, en la qual participo, on estem vivint molts casos en primera persona d'un tema que semblava inexistent pel simple fet d'estar silenciat tant a nivell mediàtic com institucional. És una causa justa i totalment legítima i, prova d'això, n'és l'ampli suport social que estem rebent. També s'agraeixen actes com la 1a Festa per la Unitat Popular, un espai de debat on les polítiques alternatives són les protagonistes i, a l'hora, on poder gaudir d'un oci diferent i al carrer.

Així doncs, cal preguntar-se cap a on volem que vagi el nostre municipi i estar als fronts de lluita i allà on sigui necessari, amb l'escola pública, amb el sector sanitari, amb els aturats i contra la precarietat, amb els afectats per les hipoteques i un llarg etcètera d'agents socials que es veurà augmentat amb l'entrada del nou curs i les noves reformes tant a nivell estatal com local.

MARCO SIMARRO és estudiant d'arquitectura, membre de la PAH i militant d'Arran Sant Cugat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.