El Mas Style


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 2/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb la solvència a què ens tenen acostumats, Queco Novell, Bruno Oro i companyia fan, en un vídeo que a aquestes alçades ja han vist tots els catalans d'ambdós hemisferis, una divertida paròdia d'una cançó coreana que demostra que no és només la societat occidental la que està en franca decadència. El Molt Honorable President (d'ara en endavant MHP) invoca la majoria absoluta per tenir màniga ampla per retallar amb tranquil·litat i il·lusió, i així enfilar el camí cap a Ítaca i l'estat propi.

El vídeo ens arrenca un -o més d'un- somriure, però quan passats cinc minuts copsem la magnitud de la tragèdia que s'albira, un calfred ens recorre l'espinada de dalt a baix. Perquè darrera del vídeo hi ha la pura realitat: se'ns presenta, per terra, mar i aire, que cal votar l'MHP, no llençar el vot ni dividir esforços. Apel·len a la responsabilitat i a la lleialtat. A que li fem confiança i possibilitem una àmplia majoria perquè pugui fer i desfer al seu antull. Tampoc cessen en l'esforç d'identificar Convergència amb Catalunya, ja ho deia la Ferrussola poc després de perdre el títol de primera dama amb l'arribada del primer tripartit: 'Ens han entrat lladres a casa!'.

I és que el Mas Style no té res a veure amb uns quants humoristes en estat de gràcia fent bots per Barcelona pel gaudi dels i les catalanes mentre els graven. El Mas Style és vendre l'Estatut amb nocturnitat i traïdoria, és votar a favor de la llei de partits que ha impedit el sufragi a centenars de milers de ciutadans del País Basc. És donar les culpes sense aturador al dèficit fiscal i passar-se la qüestió del frau fiscal per allà on l'esquena perd el seu nom. El Mas Style és el conseller Mena encoratjant-nos a agafar el primer vol i anar a Londres a fer cafès. El conseller Felip Puig dient que si cal anirà més enllà de la llei, fent servir per primer cop gasos contra la població i gastant-se mig milió d'euros en mossos per la cimera del BCE quan suposadament no hi ha un duro a la caixa. És dissimular quan es denuncia la corrupció a la sanitat catalana i tapar la boca a la gent de Cafè amb llet. És posar de número 4 a les llistes de Girona Xavier Crespo, investigat per la Sindicatura de Comptes, mentre es retallen centenars de milions en educació, salut i benestar social. És eliminar l'impost de successions o votar a favor d'una reforma laboral que evoca temps pretèrits i que ja compta milers de treballadors i treballadores entre les seves víctimes. El Mas Style és la llagrimeta culpant Madrid de les retallades i votant a favor d'aquestes al Congrés.

Aquest és el vertader Mas Style. Després la gent se'n fotrà dels gallecs i valencians que segueixen votant el PP. Si li fem cas i li donem la majoria absoluta, sense cap mena de dubte, ens les empassarem doblegades. Els que els votaran i els que no.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aprofito l'ocasió per felicitar aquest regidor de la CUP. Escriu molt bé, i diu algunes veritats com una casa... No estic d'acord amb tot el que diu, però la incoherència d'en Mas és claríssima, i felicito l'Ignasi Bea per haver-la denunciat.

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 2/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.