Als ciutadans i les ciutadanes de Sant Cugat, 5.636 gràcies


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 1/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja s'ha acabat la campanya electoral i ja hem viscut unes eleccions més, però des d'ERC Sant Cugat no tenim la sensació que tot plegat hagi estat com sempre. Això ho dic no només per la transcendència que aquestes eleccions tenien per al país, que també, sinó per la transcendència que aquestes eleccions han acabat tenint per a la ciutat de Sant Cugat, objectiu principal de la feina i projecte polític que representa ERC Sant Cugat.

Sense menystenir la victòria aclaparadora que CiU ha obtingut, amb un 41% dels vots, vull remarcar l’important ascens que ha experimentat ERC, tant comparant-ho amb les darreres eleccions nacionals com amb les eleccions municipals de fa un any i mig aproximadament.

És ben cert que en els municipis de l’Àrea Metropolitana, les eleccions municipals, les que determinen quin govern ha de gestionar els Ajuntaments, es veuen molt afectades per la situació de les respectives forces polítiques al Parlament de Catalunya, i evidentment, si les coses van bé a nivell nacional, van bé també a nivell local.

Aquesta és una lectura que ERC Sant Cugat va fer després de perdre la seva representació al consistori santcugatenc. Però vull recordar que mai vàrem espolsar-nos la responsabilitat interna del partit a Sant Cugat i en aquest sentit, van ser moltes les raons que ens van portar tan mals resultats, encara que algunes d’aquestes raons fossin sospitosament induïdes des de fora, la realitat és la que és.

Assumida la responsabilitat política que un partit amb credibilitat ha de ser capaç de reconèixer, aquesta mateixa credibilitat t’ha de permetre alhora valorar la feina ben feta i considerar-la decisiva en uns resultats electorals molt positius, encara que es tractin d’unes eleccions nacionals. Quan ets fora d’un circuit tan tancat i endogàmic com és l’institucional, ser capaç de treure-hi el nas de tant en tant, costa el que no està escrit i calen propostes prou serioses i compromeses amb la ciutat, per a que els mitjans les considerin prou interessants per a ser objecte de notícia, malgrat no formar part del Ple municipal

Per això vull agrair a tothom: militància, simpatitzants i amistats que ens han donat un cop de mà en tot aquest temps, inclosa la campanya, i els continuo demanant aquest suport entusiasta en aquest llarg camí que encara ens queda per tornar a consolidar el projecte municipal d’ERC Sant Cugat. Als ciutadans i les ciutadanes els dono 5.630 gràcies.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.