La primera dació!


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 27/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recordo quan, un dia dels que estàvem acampant al Catalunya Caixa del carrer Villa, una senyora se'm va adreçar per preguntar-me què fèiem i per què protestàvem. Estàvem fent xivarri i exercint pressió social al carrer com a eina per negociar els deutes hipotecaris en favor de dos companys de la PAH.

Em va comentar que ho entenia perfectament i que ens donava el seu suport però que no veia amb bons ulls les formes, el fet de fer soroll i molestar. Que així no arribaríem enlloc però que, en cas contrari, li comuniqués. Em va dir fins i tot la seva adreça! Doncs al final sí que ho hem aconseguit, la primera dació en pagament de la PAHStC i la que pot ser la precursora de moltes altres.

Això demostra que la pressió social i la mobilització de la ciutadania contra les injustícies té la legítima recompensa que es mereix. I això no és més que tractar els problemes amb empatia i solidaritat, és posar-li noms, cares i personalitats en comptes de tractar-ho tot en xifres. Lamentablement, les actuals institucions no funcionen així i prenen decisions excloent els moviments socials i el conjunt de la societat. Com pot ser que siguin necessàries morts per a que el govern de torn es mobilitzi per tal de trobar una 'solució'? I com pot ser que no es considerin en lo més mínim les 3 directrius de la PAH: stop desnonaments, dació en pagament retroactiva i lloguer social?

Ens queda molt camí però anem avançant poc a poc, involucrant nous companys de lluita i fent més evidents les contradiccions d'aquest sistema que aboca cada dia més gent a la pobresa, la desesperació o, fins i tot, el suïcidi.

Marco Simarro és estudiant d'arquitectura, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat.
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.