Ara diuen que ens casarà el notari


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 6/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies vaig tenir el goig de casar la Isabel i el Rafael, una parella en l'edat madura. Va ser una cerimònia plena d'emotivitat, que va omplir la sala de plens de l'Ajuntament de bones vibracions. El bon clima creat entre els assistents, la parella protagonista i jo mateix com a oficiant va ser tal que, en arribar a casa, li deia a la meva dona: 'Em van fer enveja, m'agradaria tornar-me a casar amb tu'.

Recordo els primers casaments civils després de la dictadura. El funcionari del Registre Civil que havia de preparar els papers, poc afí a aquest tipus de casament, t'intentava dissuadir que et casessis 'pel civil'. Casar-se d'aquella manera no era casar-se de veritat...

A un d'aquells casaments civils que vaig assistir, la persona que dirigia la cerimònia ho va fer sense esma, cosa que feia pensar que érem a un judici de faltes i no pas a un casament. Més d'un conegut t'aconsellava 'si et vols casar bé, ho has de fer per l'església, que aquells sí que són uns professionals de la cerimònia'.

Però ha passat el temps i, ara, els regidors que dediquem una part de la nostra dedicació a unir parelles vivim amb emoció l'alegria d'aquestes parelles que comencen un projecte compartit. Una vegada, en acabar una d'aquestes cerimònies, un capellà que era al públic em va felicitar pel meu sermó laic, cosa que vaig agrair venint com venia del sector professional.

Al diari, he llegit que els regidors ja no farem aquesta tasca: ho farà el notari. La meva relació amb el notari fins ara ha estat la signatura de la hipoteca o la formalització del testament. No m'imagino un casament entre la signatura d'una hipoteca i la resolució d'un testament.

Inevitablement tornarà aquell clima gèlid dels primers casaments civils i aquells que t'aconsellaven que, per casar-se bé, s'ha d'acudir als professionals. Suposo que això serà al començament i un notari acabarà posant-hi l'emoció que vàrem viure fa uns dies a la sala de plens de l'Ajuntament.

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.