Convidats de pedra


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 19/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies un partit polític de la nostra ciutat va fer una roda de premsa on denunciava secretisme i falta de transparència en el procés de reordenació dels espais de Can Busquets, Can Monmany i les zones verdes de Valldoreix i els seus torrents, entre altres.

ESCOLTA-HO

Com ja és públic, la solució final adoptada per CiU passa per la requalificació i bescanvi de terrenys. En el cas de Can Busquets el sòl forestal s'ha bescanviat ja per locals, oficines i solars amb un valor de 5,4 milions d'euros quan encara no s'ha tancat la modificació del Pla General Metropolità.

Jo no entraré a valorar si aquestes operacions, de per si complicades i complexes, són o no legals, correctes o si les valoracions econòmiques estan d'acord amb valors de mercat. No tinc, a dia d'avui, prou informació i vull creure que el nostre ajuntament no se la jugarà en un moment en què les denuncies per irregularitats urbanístiques estan a l'ordre del dia.

El que sí tque orno a criticar és la manca d'informació i transparència en aquest procés, tant cap a la oposició com a la ciutadania.

Per exemple, sorprèn que l'aprovació de compra-venda dels 140.000 metres quadrats de Can Busquets s'hagi decidit en el Consell d'Administració de Promusa solament amb els vots favorables de CiU, ja que la resta de partits, allí representats, sembla que no disposaven de la informació necessària.

La pregunta és: per què no es va presentar per aprovació en un Ple Municipal al ser un tema tant important de ciutat?

Un cop més els ciutadans de Sant Cugat i Valldoreix segueixen sent solament convidats de pedra veient com un tema tant important per a la ciutat es converteix en una partida de Monopoly que es juga, a porta tancada, en una taula del Consell d'Administració d'una Societat Privada Municipal que no els representa.

Davant d'aquesta foscor, crec que els partits de la oposició, amb representació al Ple, tenen tot el dret per donar la informació directa a la ciutadania que representen. Jo els encoratjo, amb tota la modèstia, a fer unes xerrades o col·loquis informatius i oberts al públic en general per informar amb detall d'aquest tema i conèixer de primera mà la seva opinió.

JAUME MASSANÉS és portaveu de la uaSC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Estic d'acord, jo com a ciutadana de Sant Cugat m'agradaria saber en que consisteix aquest canvi de croms i el perquè, crec que tinc dret a saber. Si l'ajuntament es nega a explicar-ho que ho faci l'oposició. Aquest canal d'informació podria servir per altres ocasions

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 19/gen/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.