Robatori de cablejat elèctric de l'enllumenat públic


  • Comparteix:

cristina.paraira

Cristina Paraira


Publicat: el 28/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa un temps el nostre municipi està patint, com molts d'altres, el robatori del cablejat elèctric de l'enllumenat públic. La reposició del mateix és costosa i no sempre es pot fer de manera immediata ja que sovint requereix fer obra civil a les voreres per tornar a reposar el cablejat.

El 2012 s'ha incrementat molt aquest tipus de robatori, respecte a anys anteriors, arribant quasi a 9.000 els metres de cable robats. La seva reposició a costat més de 125.000 euros. Hi ha zones on els veïns han patit els robatoris de manera reiterada, com per exemple, alguns carrers del barri de les Planes, la Floresta, Can Mates i Volpelleres.

Durant aquest temps hem provat diferents mesures per dificultar el robatori d'aquest cablejat com soldar les portelles dels fanals, utilitzar provisionalment cablejat aeri, etc. però no totes han funcionat.

Des de la setmana passada estem substituint el cablejat robat del barri de Can Mates i de la Colònia Oller que han estat a les fosques molt temps i on els veïns i veïnes de l'avinguda de Puig de Rimila, el carrer de Josep Irla, de Safir, avinguda de les Marines, carrer de Ramon Llull, de Bernat Metge, de Topazi, de Santa Eulàlia, de Santa Isabel, l'avinguda del Carril, carrer de Santa Rita i usuaris de part del Parc del Turó de Can Mates n'han patit les molèsties.

Com a mesura innovadora i preventiva, hem marcat el nou cablejat amb esprai Selecta DNA per identificar-lo en cas de robatori impregnant-lo d'unes nanopartícules que porten incorporat un codi únic. Així mateix, també estem col·locant uns identificatius als fanals informant que el cablejat existent consta d'aquest marcatge.

A més, també hem instal·lat als quadres de l'enllumenat que han patit més robatoris, el sistema Cut Day que envia una alerta si es manipula l'enllumenat, sense oblidar els sistemes de telegestió que s'estan posant a tots els quadres de l'enllumenat públic que avisen en temps real si s'ha apagat un tram d'enllumenat.

Espero que les mesures adoptades serveixin d'efecte dissuasori davant d'aquest tipus de robatori.

Cristina Paraira és presidenta d'UDC Sant Cugat i tinenta d'alcalde de Serveis Urbans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.