Sobirania és progrés


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 4/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa poc més de dos mesos vàrem viure unes eleccions al parlament de Catalunya històriques. Mai abans la sobirania de Catalunya i el dret a de decidir havien estat els punts forts, i claus, en el programa electoral de tots els grups polítics. El resultat tots i totes el sabem, malgrat alguns volen veure una altra realitat, el sobiranisme mai havia estat tan clarament, i majoritàriament, representat en el parlament i amb un objectiu comú, que no és poc, el dret a de decidir.

No negarem la major, els resultats de Convergència i Unió no van ser els esperats, però en contra partida, si el dels partidaris d'un estat propi. A Convergència Democràtica de Catalunya ja hem estat els dos últims mesos d'anàlisis i reflexió, detectant les errades i la manera de corregir-les. El discurs identitari ens engresca a molts i moltes, però no a tots. Molts d'altres com jo, en tenim prou d'escoltar el discurs de la llengua, la identitat, la cultura, el territori per agafar la falç i proclamar unilateralment la independència! Però hi ha altres catalans i catalanes pels quals aquest discurs és menys important. Els preocupen, com a la resta, d'altres temes com l'atur, l'economia, la sanitat, però és que a nosaltres també! La diferencia és que ho identifiquem i enfoquem des de punts de vista diferents, i aquí està l'errada, o això penso jo humilment.

Fa uns dies es va fer una aprovació a un text amb la declaració de sobirania i al dret a decidir històric pel nostre país! La consulta encara no té data, però hem d'aprofitar cada dia que passa per treballar i convèncer a més get possible, i com ho fem? Cal que adaptem els nostres discursos, que no modificar-los, no enredar ningú! Al contrari, tots volem el progrés del nostre poble i la sobirania és progrés!

Difícilment un govern, del color que sigui, podrà fer progressar una país amb les condicions actuals. Per generar ocupació, per millorar l'educació, per mantenir una societat del benestar sostenible, cal autonomia, i de la bona! Ens cal poder administrar els nostres propis recursos, ens cal un estat propi!

És sabut, o potser no tant com ens pensem, que Catalunya és solvent i autosuficient, que podríem viure millor, però per fer-ho cal ser lliures.

Cal saber explicar 'a aquells que no s'engresquen amb la identitat' que per poder generar ocupació cal tenir totes les competències referents l'economia, ministeri de foment i empresa, entre d'altres; igual d'important que en educació, per fer un model sòlid i de qualitat necessitem l'autogestió absoluta sense que hi puguin haver interferències del govern central, treballar per reduir el fracàs escolar i millorar el model educatiu, no ens poden atacar el sistema impunement des de Madrid; per mantenir les pensions i ajuts, cal que disposem dels diners que nosaltres generem, que ningú ens regala res!

I recordar que cap de les retallades que s'estan fent serien necessàries si no patíssim un espoli fiscal sagnant. Així doncs, molta feina.

Des de Convergència aquest és el nostre objectiu, volem fer país, un país per la gent i amb la gent, EL PAÍS DE LA GENT! El progrés té un únic nom, i aquest és plena sobirania.

Visca Catalunya LLIURE!

ELOI ROVIRA és membre de CDC i Coordinador d'Entitats Esportives de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.