Taula d'habitatge, intencions i bona fe


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 12/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat, l'habitatge és excloent, de difícil accés i, en molts casos, classista. No calen grans indicis per arribar a aquesta conclusió, només veient les dades i el dia a dia del municipi es demostra. Vivim a una ciutat amb una de les mitjanes de lloguer més altes de l'Estat Espanyol i, en part a conseqüència d'això, la setmana passada es va crear la Taula d'Habitatge per intentar fer front a aquest problema, que és més aviat estructural del propi model de creixement urbanístic, és intencionat.

En aquest sentit s'haurà de posar molta voluntat per poder tenir una oferta real d'habitatge en règim de lloguer social i aconseguir, a mitjà termini, aquest canvi cap a una ciutat més preocupada per cobrir el dret a l'habitatge de tots els seus ciutadans. El que passa és que ja ens coneixem i això és una aposta de màxims. Ja veurem com hi podem incidir des de la PAH per tal de transformar les intencions en realitat.

Un altre aspecte a destacar és el famós 7% de pisos destinats a 'emergència social' de PROMUSA, al qual sempre es remetia en Raül Grangé en resposta a les nostres intervencions. Aquesta borsa de pisos no resol cap dels nostres casos, ja que són pisos destinats a allotjar famílies afectades per emergències puntuals com podrien ser un incendi, una inundació o casos de violència de gènere. Per què ens responia això? Per marejar la perdiu i evadir una resposta pública concreta en un ple, per exemple. Està clar, i així es va dir a la Taula d'Habitatge, que cal ampliar el percentatge de pisos i els criteris d'accés, fins aquí les intencions, veurem com responen els fets.

Sobre intencions i bona fe hauré de mencionar a CatalunyaCaixa, però no pas per congratular-los, ans al contrari. Les seves intencions i bona fe van fer tant acte de presència com el seu representant a la Taula, que no va venir. Evidentment estaven convidats i així m'ho van confirmar, però no van aparèixer i no crec que sigui per no poder designar-hi a un delegat. El banc amb més casos a la PAH local no es va dignar a presentar-se ni a donar la cara, sent perfectament conscient dels drames familiars que genera amb la gestió de les hipoteques.

Ens tornarem a reunir d'aquí a tres mesos i personalment opino que són tempos massa dilatats. Com vam expressar, volem solucions i les volem ja, volem veure un compromís real per part de l'Ajuntament. Estarem a l'aguait i seguirem amb la nostra línia de treball que tan bons resultats ens ha donat fins ara.

Marco Simarro és estudiant d'arquitectura, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat.
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.