La fi de l''oasi santcugatenc'?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 6/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Montserrat Turu és un persona que, en l'exercici de les seves responsabilitats polítiques, no deixava indiferent. Conec moltes persones que han donat suport als seus principis i la seva forma de gestionar i altres que han evidenciat una oposició clara.

Unes d'aquestes desavinences clares ha estat amb el govern de CiU de l'Ajuntament de Sant Cugat i també amb, en aquell moment, l'oposició de CIU a l'EMD de Valldoreix.

Quan la candidatura catalanista i d'esquerres, de la qual forma part el PSC, va rebre el suport dels ciutadans de Valldoreix i va arribar al govern de l'EMD de Valldoreix ,una de les primeres actuacions va ser demanar que l'Ajuntament de Sant Cugat complís amb els deutes que tenia amb l'EMD de Valldoreix. Fins i tot van denunciar l'Ajuntament per l'incompliment del conveni econòmic i financer (una mena de concert). Finalment es van rescabalar els deutes d'anys i anys, és curiós com la demanda d'un 'deute' històric va costar tant.

La tossuderia en aquest tema, la supressió de les torres elèctriques, l'habitatge públic, la nova centralitat, la nova seu de l'EMD i la defensa competencial de Valldoreix no va sen ser temes de consens amb el Gran Germà, és a dir, amb l'administració municipal del conjunt de Sant Cugat: l'Ajuntament i sobretot amb el seu govern municipal (CiU)

Recordo que fa un temps, seria cap al 2009, la Montse em va dir que tenia la sensació que l'espiaven des de fora de casa seva. Vaig pensar que la pressió a la qual estava sotmesa estava jugant una mala passada, ja que en tot aquells moment el govern de l'EMD estava sotmès a una pressió increïble. Encara recordo què passava als plens de la Junta de veïns.

Crec sincerament que per fer fora algú del govern, no val tot.

No sé si era cert o no, el que sí que sembla (segon el que s'ha publicat) és que Montse Turu va ser subjecte d'anàlisi i investigació. No se sap (però seria definitiu i del més important de tot) qui va ordenar el seguiment de les seves qüestions laborals, qui va pagar aquest suposat informe i per què es feia. Però tot plegat és molt preocupant i és l'exemple que l'oasi santcugatenc polític s'ha esquerdat i que cal arribar on sigui per trobar la veritat. Costi el que costi

Crec que hi ha figures que caldria rehabilitar públicament, i una d'elles és la Sra Turu i el seus governs a l'EMD. No ja solament per la darrera telesèrie que s'està vivint aquests dies, sobretot per tot el que el seu govern i ella van fer per dotar de capacitat de decisió un territori que demanava la seva autonomia en decidir i una mirada valldoreixenca de la política.

Suposo que ara moltes persones es deuen adonar que els governs d'esquerres de Valldoreix van fer polítiques que encara perduren, equipaments que ara són referència i projectes que espero que algun dia es facin.

Suposo que també és evident que les condicions, de tot tipus, amb les que van treballar aquests governs tampoc van ser fàcils, i en el joc de confrontacions amb el Germà Gran sempre van ser els febles i perdedors. El temps posarà a cadascú al seu lloc.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Comparteixo i dono recolzament a les teves declaracions íntegrament. http://stcvo.wordpress.com/2010/08/12/a-la-montserrat-turu-el-que-es-de-la-montserrat-turu/

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 6/mar/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.