Els periodistes no interpreten bé. Diuen.


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 20/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La relació entre polítics i periodistes és propera, ens veiem cada setmana i parlem molt sovint, normalment d'una manera positiva i constructiva. En algunes ocasions, evidentment, existeixen diferències d'opinió sobre com s'ha tractat una notícia o altra, o per què s'ha destacat una temàtica front d'una altra.

Fa anys que vaig arribar a la conclusió (i algun curs de comunicació pel mig) que el principal factor en que un polític pugui comunicar bé allò que vol, és responsabilitat seva. L'altra conclusió és que no té sentit discutir sobre el que s'ha publicat o no, el comptaquilòmetres comença un altre cop cada setmana i els mitjans (tant públics com privats) són necessaris per tal de trametre via on-line o en paper allò que proposem, critiquem, discutim o opinem.

El ple de dilluns tenia aspectes destacables que heu pogut veure en els mitjans. Un d'ells és la llunyania del PP en tot allò que sigui 'Estat del Benestar', igualtat, serveis socials i la seva confusió (programàtica) amb la caritat. Els temes d'habitatge i la necessitat d'una nova regulació i justícia també va ser presents, donant passos importants des de l'escala municipal.

També un pressupost que té un 'superàvit' formal del 0,04 % i la capacitat del govern municipal per 'vendre' uns resultats positius i alhora que s’ha de retallar i no invertir el pressupost assignat (per exemple a la Floresta
en l’any 2012).

És curiós també com 'invertim' hores i hores a explicar quin serà el pressupost municipal, al principi de l’any, i quan aquest s’acaba no s’assembla massa a allò que s’ha aprovat. I aquí queda. Recordar, per exemple, les rodes de premsa d’anys anteriors sobre el pressupost destinat a solidaritat i cooperació, i com finalment no es va executar en bona part.

Coses de la comunicació del govern.

Una cosa que em va sorprendre, i que és motiu de la columna, és com la Tinent d'Alcalde de Serveis a la Ciutadania va responsabilitzar els mitjans de comunicació sobre les informacions publicades al voltant de la llista d'espera en places públiques de residència per a gent gran.
El mitjà públic recollia que:

'Susanna Pellicer considera que la situació dista molt de la de fa uns anys quan la llista d'espera no disposava de l'oferta actual de places concertades a les residències privades. Per aquest motiu, Pellicer creu que la llista d'espera actual és 'raonable' després de l'aposta de l'Ajuntament per la concertació de places buides a geriàtrics privats en lloc de construir la reivindicada segona residència pública'

'En la mateixa línia s'ha posicionat la directora del centre, Alícia Puig'

Com podeu entendre, el mateix dia, vam fer una nota de premsa on qüestionàvem la posició el govern municipal en renunciar a la segona residència per a gent gran. Entenem que la situació econòmica de la Generalitat és complicada i que, de forma immediata, possiblement no es podrà fer una nova residència, però és temerari i contrari als interessos de la ciutat donar per tancat una demanda social com aquesta o com l'Hospital de referència de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

La tinenta d'alcalde va dir al ple que els mitjans de comunicació no la van entendre.

Crec que el millor que podria fer és reconduir les seves declaracions públiques tot apostant per la construcció futura de la segona residència de la gent gran i enfrontant-se (si cal) al govern de la Generalitat per defensar els interessos de la ciutat.

Mort el missatger no s'acaba la notícia.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.