Per què serveix una moció?


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 30/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers Consells de Barri de La Floresta i de Centre Est es va demanar informació sobre si existia alguna normativa o actuació referent als Camins Escolars Segurs.

ESCOLTA-HO

En concret, els representants de l'AMPA de l'Escola de La Floresta ho demanaven pels històrics problemes d'inseguretat en els accessos a l'escola.

En el cas del Consell de Barri Centre Est la pregunta era si estava contemplat en el nou Pla de Mobilitat que el consistori té previst aprovar en breu.

Cal saber que, com a regidor independent integrat dins del grup d'Iniciativa, vaig presentar en el Ple d'abril del 2010 una moció molt treballada i oberta sobre Camins Escolars Segurs (veure enllaç). Vàrem aconseguir aprovar-la com institucional. Malauradament sembla ser que a dia d'avui s'ha fet molt poca cosa i que tampoc s'ha fet la difusió necessària.

Podeu estar segurs que la resta de la oposició podria parlar d'altres mocions aprovades en els darrers anys i que estan dormint plàcidament en algun racó o calaix del nostre ajuntament.

Fruit de tot això, UASC, que creu fermament en la bona gestió municipal, va presentar el setembre del 2011 una moció per garantir precisament que les mocions que s'aprovin es compleixin (veure enllaç). Aquesta moció va ser refusada per CIU amb l'abstenció del PP, crec que no calen comentaris.

Ara, nou mesos desprès estem assistint a un altre exemple d'incompliment. El mes de juny de l'any passat es va aprovar de forma institucional una moció per potenciar els Consells de Barri de la ciutat (veure enllaç). El primer acord era un compromís per enviar un díptic als ciutadans de Sant Cugat on s'informés de què són els consells, els drets i obligacions dels ciutadans, on trobar les convocatòries, les actes i el seguiment dels acords. Nou mesos desprès cap ciutadà ha rebut aquest document.

Bé, retornant al títol d'aquest article no cal explicar que una moció ha de ser un veritable compromís polític, de l'equip de govern i oposició, davant de la ciutadania per el compliment dels acords. Ara bé, desprès de llegir aquestes quatre línies queda palès que el nostre ajuntament no ho té tan clar.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)


Enllaços:
Camins escolars segurs
Moció per assegurar l'eficiència i compliment dels acords aprovats al ple municipal
Ple d'acta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.