Minimitzar l'impacte de les contribucions especials, una necessitat social


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 27/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el darrer Consell de Barri de Mira-sol la UASC va demanar que l'ajuntament fes tots els esforços necessaris per minimitzar l'impacte que suposarà per els veïns del sector de La Capella de Sant Joan el pagament del 80% dels costos de la urbanització del seu sector.

ESCOLTA-HO

Encoratgem a l'ajuntament per que intenti aconseguir algun tipus de subvenció per part de la Diputació, Generalitat o Comunitat Europea per rebaixar el cost total de les obres.

El sector de La Capella de Sant Joan és l'últim sector de Mirasol per urbanitzar i, evidentment, aquest retard en la seva urbanització també fa que els costos siguin ara superiors. Paradoxalment és un dels sectors més antics i on viuen moltes persones jubilades.

Aquestes persones porten molts anys convivint amb els inconvenients dels carrers sense asfaltar, de la falta de voreres i de serveis deficitaris. Alguns d'ells porten més de 50 anys pagant escrupolosament els seus impostos i ara es troben que per una parcel·la petita de 320 metres quadrats hauran de pagar aproximadament uns 13.000 euros, segons preu inicial estimat.

Demanem a l'ajuntament que parli amb cadascú d'ells i avaluï la seva situació econòmica. S'han de buscar fórmules per oferir un sistema de finançament flexible, personalitzat i a llarg termini per aquelles persones o famílies en greu situació econòmica (jubilats, aturats, etc..) a fi que puguin fer front al pagament de les contribucions especials.

També és important que l'àrea de Serveis Socials de l'ajuntament estigui atenta perquè, malgrat totes les mesures que és puguin adoptar, alguns veïns no quedin en una situació extremadament critica.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.