La biblioteca fa anys!

Eduard Jener


Publicat: el 4/mai/13
Opinió| Columnes

La Biblioteca Centra Gabriel Ferrater compleix 20 anys el proper dissabte dia 11 amb un munt d'actes, que van començar el mes passat amb una convocatòria dels grups de lectura que hi ha a la ciutat, en diferents entitats, i l'escriptor Albert Sánchez Piñol, l'autor del llibre més venut aquesta darrera Diada de Sant Jordi i que va ser, probablement, l'únic escriptor més o menys conegut, que no signava llibres personalment.

Escolta-ho

Avui, dissabte dia 4 quan es pengi aquesta columna i demà dia 5, hi haurà un espectacle titulat 'Carvalho contra Vázquez Montalbán', una creació de Txell Roda amb Joan Berlanga de protagonista i fins a vint persones de la ciutat vinculades a la cultura, algunes singularment a les arts escèniques i altres no, que és una recreació del món de Vázquez Montalbán que és com dir del nostre país en els darrers 60 anys i, també, totalment actual donades les circumstàncies polítiques i socials que estem vivim. Jo recomano que hi aneu tot i que, suposo, que la cosa està difícil donat que la capacitat de la biblioteca és reduïda però paga la pena intentar-ho.

Però és que el dilluns, dia 6, tenim el conciutadà Jordi Bosch recitant a Ferrater amb companyia de músics de casa com el esplèndid trompeta Mathew Simon, o el baixista Artur Regada, i d'altres. Però és que el dimarts, dia 7, ens visita en Xavier Grasset per fer un monòleg esplèndid a partir de Chejov, 'Els efectes del tabac', on deixa les seves labors habituals a Catalunya Ràdio per convertir-se en un actor consumat.

Hi ha també exposicions de llibres d'art i contes per infants i, per tancar aquest cercle commemoratiu, el dissabte 11 tot el dia de festa amb dansa, tallers, màgia, contes infantils, i més dansa. Cal doncs no perdre's aquests actes perquè serà una manera també de dir a les persones que són responsables de la Biblioteca que estem contents de que facin anys i que la Biblioteca hagi arribat a unes xifres que molta gent no coneix: De setembre de 2011 a maig de 2012 van passar 148.121 visitants i es van deixat en préstec 102.135 documents, la col·lecció de la Biblioteca és de 61.602 documents (sense comptar revistes ni diaris), el total d'usuaris inscrits era el maig de 2012 de 34.609 persones que suposa el 41% de la població.

Felicitats Biblioteca Central i felicitats Pepa Forn! que, com a directora, representa a tot l'equip de persones que dia a dia estan realitzant una feina important i elogiable. Per molts anys!

EDUARD JENER és crític cultural