Els drets de la classe treballadora han de ser una prioritat en el nou país


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 4/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa mesos, sobretot des de l'onze de setembre del 2012, que aquest país està vivint un dels moments més transcendentals i esperançadors de la seva història. El procés cap a la plena sobirania política és sense cap mena de dubte un anhel de milers de catalans i catalanes que fa anys que lluitem per esdevenir un estat independent. Aquest camí cap a la llibertat malauradament està essent també un camí dramàtic de retrocés, entre altres drets fonamentals, dels drets socials i de la classe treballadora.

Lluny de ser un fre, aquesta crítica situació que travessa el país encara ens confirma més la necessitat que el seu destí ha de ser a les mans dels catalans i les catalanes. Ara, la celebració d'un referèndum per a la independència, o bé de qualsevol altre mecanisme que ens permeti decidir legítimament el que volem ser, és vital per al nostre futur. Les polítiques de retallades salvatges no han fet més que agreujar la crisi. Cada dia que passa els més desafavorits tenen menys i en canvi els responsables d'aquest daltabaix econòmic continuen essent uns privilegiats.

Les xifres no enganyen, 900.000 aturats a Catalunya amb més de la meitat del jovent en edat de treballar i més ben format que mai sense possibilitats de fer-ho. La reforma laboral, que tants llocs de treball havia de crear, només ha servit per facilitar l'acomiadament, abaratir-ne el cost.

Sabem que el somni d'una Catalunya lliure el tenim a tocar, però també sabem que aquest somni s'aconsegueix cohesionant el país. Només que un sol dels catalans o les catalanes se'n quedi fora, el somni ja no serà complet. Per això volem un nou país on els drets dels treballadors i les treballadores siguin una prioritat.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.