Forces de l'ordre i impunitat


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 7/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa quasi un mes des que tres joves, membres del col·lectiu polític Arran Sant Cugat, van tenir una conflictiva topada amb la Policia Local. Fruit d'una coincidència nocturna la policia, que anava en busca d'unes persones que intentaven assaltar un comerç, es va creuar amb aquest joves i els va interceptar mentre aquests penjaven cartells als cilindres corresponents.

A partir d'aquí comença el lamentable espectacle de les forces de l'ordre. Com si portar una galleda i una escombra a més d'anar a cara descoberta no fossin proves suficients per descartar-los de l'intent de robatori, van voler comprovar fins i tot les petjades. Tot això acompanyat del típic i, cada vegada més habitual, mode 'farruco' que els atorga l'autoritat legal. Abusos tals com amenaces, empentes i coaccions a la llengua amb un clàssic 'a mí me hablas en español!'. Tot per acabar amb tres persones imputades per desobediència a l'autoritat.

En el seu moment els mitjans locals se'n van fer ressò i el debat estava en l'aire, cosa que mantenia certa pressió sobre els càrrecs polítics com ara el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, que va considerar correcta l'actuació de la Policia Local. Sincerament, és molt agosarat veure correcte uns fets no aclarits quan estem parlant d'abusos policials i atacs a la llengua, cosa que sembla una constant en la Policia Local i així es va escampar pel Twitter amb uns quants testimonis santcugatencs. Serem molt 'smart' per algunes coses però aquestes actituds anacròniques no ens les aconseguim treure de sobre.
Ja ha passat un mes i no en sabem gairebé res de la investigació que se suposa està fent l'administració local i, mentrestant, continua la impunitat dins el cos policial alhora que jutgen persones innocents. Segur que el fet de pertànyer a un col·lectiu polític a l'esquerra no afavoreix la priorització del cas. Per la nostra part continuarem fent pressió i exigint responsabilitats fins que surtin els noms d'aquests agents i posin el seu càrrec a disposició de l'administració.

MARCO SIMARRO és estudiant d'arquitectura, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat.
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.