Un curs més sense aules d’estudi suficients a la nostra ciutat


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 18/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara que s'acosta el període d'exàmens a la majoria d'universitats catalanes, i quan ja fa setmanes que l'alumnat d'ESO i batxillerat es troba estudiant per als exàmens finals i la selectivitat, és quan de forma més evident es visualitza la manca d'espais per a l'estudi a la nostra ciutat. En aquest sentit, és de rebut recordar que Sant Cugat és una ciutat jove i estudiantil amb diversos centres universitaris. I malgrat això, encara no comptem amb un pla definitiu sobre aules d'estudi que garanteixi la cobertura de la demanda que aquest fet genera.

Cal recordar, que ja fa molts anys el Consistori va aprovar una moció -que esdevingué moció institucional- sobre la creació d'un pla d'aules d'estudi per part de l'equip de Govern. Des d'aleshores ha plogut molt, i certament s'han produït algunes millores (l'obertura de la biblioteca Marta Pessarodona o l'acord amb ESADE per tal que el jovent de la ciutat pugui fer ús de les seves instal·lacions en període d'exàmens en són alguns exemples) però són millores insuficients.

Des d'ERC -i també des de les JERC- ja fa anys que reivindiquem la necessitat de dotar Sant Cugat d'uns equipaments educatius bàsics que satisfacin la demanda lalent, especialment entre el jovent de la ciutat. En aquest sentit, és imprescindible la construcció d'una biblioteca central que -al marge de la important funció que fan les biblioteques de proximitat- hi doni resposta. Així mateix, resulta evident la necessitat d'habilitar, especialment en períodes d'exàmens, aules d'estudi obertes les 24 hores.

És a les mans de l'actual equip de govern, i especialment del Regidor de Joventut, donar compliment efectiu a una moció aprovada amb el consens de totes les forces de la ciutat i apostar de forma clara per polítiques de joventut. Per sort, podem confiar amb la coherència demostrada de Raül Grangé que en l'anterior mandat defensava amb vehemència aquestes polítiques.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.