I si el duc fos un mentat?


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 23/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A la novel·la de ciència ficció 'Dune', de Frank Herbert, el duc Leto li comenta al seu fill i hereu que si no hagués de ser duc seria un bon mentat (expert en càlcul i probabilitats) i, de fet, es pregunta què passaria i quines possibilitats s'obririen si un duc també fos un mentat.

Davant de la crisi política que estem vivint i el desprestigi de la classe política, aquestes paraules tenen ara més significat del que creiem. Potser en aquests moments la gent vol que el polític sigui quelcom més que nomes un polític. Possiblement la ciutadania, farts de veure currículums de polítics on tan sols es mostra una trajectòria laboral dins del partit o de les institucions públiques, vol que qui els governi sigui un d'ells, algú que hagi pogut demostrar que es pot guanyar la vida fora de la política i que en un moment de la seva vida deixi aparcada la seva professió per dedicar-se durant un temps al servei públic i, un cop finalitzat aquest període, torni a reprendre la seva tasca professional.

Si fos així eliminaríem els cassos de polítics capaços de fer qualsevol cosa per mantenir-se en el poder perquè és la seva única font possible d'ingressos. D'aquesta manera deixaríem de banda el polític tradicional i entraríem en l'era del ciutadà-polític. Potser és l'única esperança per a un sistema polític caduc.

FRANCESC CAROL és regidor de Participació Ciutadana



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aplicate tu primero el cuento antes de dar tantos consejos.

Juan Carlos Sala Garrido. Enviat el 24/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.