En suport dels treballadors de la neteja


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 22/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa uns dies els treballadors de la neteja viària fan vaga per defensar la negociació sindical, els drets econòmics ja pactats i determinades condicions. Com sabeu, fa uns anys el contracte de recollida d'escombraries i neteja viària va ser guanyat per l'empresa Valoriza. La seva oferta va ser la que va tenir més punts i la que tècnicament i econòmicament va ser millor. Dins d'aquesta resolució també es van blindar temes laborals, com el manteniment de la plantilla (la subrogació), les condicions laborals i el respecte al conveni col·lectiu de l'àmbit.

El dimarts dia 21 de maig els treballadors van assistir al plenari municipal i van defensar la seva proposta de negociació i el per què fan vaga. El representant sindical d'UGT va desgranar la demanda de negociació amb l'empresa, la necessitat de discutir per arribar a acords i també va posar sobre la taula que el servei que ells presten és un servei públic.
I sí, els treballadores que veiem molt sovint pel carrer netejant o escombrant la nostra ciutat són treballadors públics, certament no estan en nòmina de l'Ajuntament de Sant Cugat però si presten un servei externalitzat i de caire públic.

Esdevé condició del consistori (de tots els seus regidors) defensar, no solament que els serveis públics es prestin correctament, si no també que les condicions laborals dels 'seus' treballadors esdevinguin justes i legals.
Els grup municipal del PSC es posa al costat del govern municipal per defensar els drets dels treballadors de la neteja, el compliment de la plica que va guanyar l'adjudicatari i la defensa de la concertació i el pacte com a forma de resoldre els conflictes.

No cal dir que, si alguns són els nostres, aquests són els treballadors que defensen que es compleixi allò pactat, i els hi donem suport fins el final. Hem intentat contactar amb l'empresa adjudicatària, entenc que en els propers dies tindrem la sort de trobar-nos per, també, conèixer l'altra posició. Mentrestant, demanem que l'Ajuntament prengui la bandera de la defensa de la llei laboral i l'ajust a les licitacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.