Els errors de CiU amb l'habitatge públic a la Floresta


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 19/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com sabeu, una plataforma ciutadana de la Floresta ha mogut cel i terra per donar a conèixer a la ciutadania la seva opinió sobre una promoció d'habitatge. Aquesta plataforma (veïnal i ecologista) es va mostrar contraria a que la construcció d'habitatge públic en una parcel·la impliqués la tala de roures i alzines. El govern municipal ja havia licitat el projecte i la 'moguda' ciutadana ha fet repensar aquesta promoció i ahir es va anunciar formalment, al Consell de Barri de la Floresta, la seva 'congelació'

En primer lloc cal felicitar als veïns i veïnes florestans per la recollida de signatures, suports polítics, propostes al ple municipal i per la capacitat de mobilització que han tingut.

En aquesta ocasió els arguments han vençut a la precipitació i la manca de consens generada pel govern. Benvinguda sigui la seva rectificació, aspecte que cal valorar molt positivament, més val tard que mai.

Malgrat tot cal apuntar una sèrie de temes:

1.- Cal passar del 'congelar la promoció' a un desistiment total en la zona prevista

2.- No cal confondre un posicionament contrari a habitatge públic de venda (que implicava la tala d'arbres protegits)a no fer habitatge públic de lloguer a la Floresta.

3.- La Floresta necessita iniciatives d'habitatge públic de lloguer (en la línia del pla d'habitatge municipal), cal que es posin sobre la taula les pastilles aprovades per aquesta situació i valorar-les (per exemple, la pastilla del costat de la plaça Miquel Ros, la de l'Estació)

4.- Treballar seriosament el concepte masoveria urbana (també implicant a la Generalitat i els possibles intestats o habitatges propietat de la Generalitat arran de manca d'herència)

5.- Concretar els possibles acords amb operadors privats (amb habitatges que no es venen) i encetar les vies de col·laboració amb cooperatives sindicals o socials en el marc de l'habitatge de lloguer

6.- Repensar (de fet, fer) possibles acords amb l'ens metropolità de gestió i construcció d'habitatge públic (IMSOL)


En aquests moments, arran de l'aprovació de la moció del PSC treballada amb tots els grups municipals, cal encetar un nou camí per Promusa. Atès que es tracta d'una 'estructura de municipi', cal establir una marc de diàleg franc i clar sobre quin ha de ser el futur i les competències de la nostra societat municipal d'habitatge. Aspectes com els apuntats anteriorment han de ser punts de debat.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.