1049 euros nets al dia


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 21/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa un parell de dies, l'organisme que dirigeix Christine Lagarde, caracteritzat per un 100% d'efectivitat a l'hora d'arruinar aquells països on posa les urpes, ens ha ofert una rastallera de noves 'recomanacions', entre les quals una nova reforma laboral que abarateixi l'acomiadament.

Christine Lagarde, la mileurista i Sánchez-Camacho, la íntegra

Els que han enfonsat Grècia deixant més de la meitat de la seva població a la misèria i tot el que han dit és que potser es van equivocar una miqueta amb l'austeritat, ens demanen nous sacrificis i ens una micona més d'esforç. L'FMI, com els demés organismes que decideixen el nostre futur i que ningú ha votat, està dirigit per persones com Christine Lagarde, que cobra 1049 euros nets al dia (383.000 l'any) i encara tenen els nassos de demanar esforços a la població.

Aquesta setmana també hem sabut quant val el silenci d'Alicia Sánchez-Camacho en la qüestió de Método 3. Fa uns mesos va dir que arribaria fins al final i ara retira la denúncia a canvi de 80.000. Integritat i dignitat a dojo i, sobretot, una intensa i insuportable ferum a socarrim. Sánchez-Camacho, per cert, que s'erigeix en portaveu de les veritables preocupacions de la ciutadania, cobra 500 euros al dia.


124 euros més d'aigua a l'any

Les privatitzacions no només serveixen perquè la riquesa es concentri cada cop en menys mans, sinó que repercuteixen directament en la vida de la població, com en el cas de l'aigua, que suposarà 124 euros anuals més per família a l'Àrea Metropolitana en cas que prosperi la concessió a l'empresa mixta creada per l'AMB. A Sant Cugat, l'equip de govern de CiU va donar suport a la privatització d'Aigües Ter-Llobregat fa uns mesos, al votar en contra d'una moció que vam presentar. En aquest darrer ple, a més, es van negar ni tan sols a estudiar si la municipalització de serveis és viable econòmicament, més enllà de consideracions polítiques. Cadascú sabrà a qui representa.

Potser, però, aquest encariment d'un bé tan bàsic com l'aigua no és degut a la voluntat d'omplir una mica més les butxaques d'uns pocs, i s'ha fet de bona fe per compensar els milions que es deixaran d'ingressar amb la rebaixa del 55% al 10% d'impostos a BCN World. Per ser competitius el que calgui, diu Mas Colell. I tradueixo: el què calgui vol dir fomentar la ludopatia, canviar la legislació per rebaixar impostos, fer tornar els drets laborals al plistocè i fer ulls grossos a personatges presumptament relacionats amb màfies. Business-friendly en diuen.


Com més joves, més esquerra i més independentisme

I acabaré intentant millorar el regust de boca: Ahir es va publicar la segona onada d'enguany del baròmetre del Centre d'Estudis D'Opinió (CEO), del qual m'agradaria destacar algunes dades interessants: El 'Sí' a un hipotètic referèndum sobre la independèncIa arribaria ja al 55.6%, mentre el 'No' suposaria un 22'3%. A la franja d'edat d'entre 18 i 34 anys, el 'Sí' arriba ja fins el 60'4, mentre el no baixa fins el 21'6. Llàstima que l'Estat Espanyol sàpiga tant de democràcia com Fèlix Millet d'honradesa i no ens vulgui deixar fer-lo. Els més joves també són, o diuen ser, més d'esquerres: a l'autoubicació ideològica, un 5% se situa a l'extrema esquerra i un 47'3% a l'esquerra. És significatiu també, dins la mateixa franja d'edat, el fet que la CUP seria segona en intenció de vot (12'1%), només per darrera d'Esquerra (24'4%). Alguns cauran a la temptació massa fàcil de dir allò tan suat de 'qui als 20 anys no és revolucionari no té cor i qui ho segueix sent als 40 no té cervell', però sempre he pensat que això tan sols és la justificació de la pròpia deserció. Prefereixo interpretar, per tant, que el futur que ens espera és millor que el present en què malvivim.


IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.