SOS Escola bressol Valldoreix


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 24/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dimecres dia 17 de juliol vaig assistir, entre altres persones, a una reunió convocada per l'AMPA de l'Escola Bressol de Valldoreix. Els pares i educadores van exposar les preocupacions sobre com s'està reduint l'aposta pública (de l'EMD de Valldoreix) per a l'Escola Bressol.

Una escola que sempre havia estat la 'nineta dells ulls' del l'Entitat Municipal. Allò que podríem definir com una 'estructura de municipi'. En aquests dos anys de govern de CIU a Valldoreix s'estan tirant per terra molts dels fonaments aixecats pel poble de Valldoreix i per l'anterior govern de la candidatura d'esquerres de Valldoreix que presidia Montserrat Turu.

Una aposta que es va caracteritzar per aconseguir finançament per una nova escola bressol i que els nens i nenes no haguessin de continuar jugant sota dels cables d'alta tensió, que tinguessin més espai i que les treballadores educatives desenvolupessin la seva tasca en unes millors condicions. També un camí que es va recórrer partint de la base que els governs han de consensuar les seves decisions amb aquells als que presten els seus serveis. Suposo ja s'està veient la diferència entre un govern (l'anterior) i l'actual virregnat.

En aquests moments 'l'ordeno i mano' del govern de Valldoreix s'està desenvolupant en gairebé tots els àmbits de la seva gestió. Em segueix sorprenent, i indignant, com amb el tema de l'Escola Bressol es menysté el paper de pares, mares i personal educatiu. D'altra banda hi ha aspectes que caldria revisar sobre el menjador de l'escola. El seu finançament, qualitats i preus públics.

En aquests dos anys s'han perdut part dels estàndards de qualitat que es tenien, s'han acomiadat personal de reforç i en aquest moments no es vol cobrir una baixa de maternitat adduint que la legislació estatal no ho permet. Ells saben que no és veritat.

Malgrat tot, pel que em comenten i s'ha publicat, van continuar defensant les retallades en el ple de la Junta de Veïns dels dijous dia 18. Suposo que encara continuen pensant que l'Escola Bressol és una guarderia i no un centre educatiu.

Estem en un moment on el conveni econòmic i financer (que està en prorroga des de finals d'any 2012) entre l'Ajuntament i l'EMD s'està negociant en la foscor (sense cap informació documentada) i on ja plana el dubte sobre la defensa dels interessos de Valldoreix per part del govern de l'EMD.

Des d'aquestes línies vull demanar una reflexió al President Puig sobre el debat que s'està fent al voltant de la pèrdua de qualitat de l'Escola Bressol. Encara s'està a temps de reconduir la situació de cara al nou curs, crec que si no ho fa es preveu una festa major reivindicativa amb tota la raó.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.