UASC i la Llei Electoral Catalana


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 14/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

UASC considera absolutament necessari que es porti a terme una regeneració democràtica de la política en general i per això, d'entre altres aspectes, estem treballant per presentar properament unes propostes per la Llei Electoral de Catalunya que aportin garanties d'una utilització adequada del sufragi, una vegada que aquest s'hagi efectuat.

En definitiva, el que pretenem no és altre cosa que avançar en la democràcia real i participativa així com el d'un profund compromís de tots els càrrecs electes respecte dels electors.

Volem que la sobirania resideixi inequívocament a la ciutadania, de la qual emanin tots els poders de l'Estat.

Per tot això farem arribar properament als grup polítics amb representació al Parlament de Catalunya, les nostres propostes perquè les tinguin presents en el moment de la discussió i el redactat final de la futura Llei.

Tant a nivell nacional com a nivell municipal fem especial èmfasi en els següents punts:

- Compromís públic dels partits considerant el seu programa electoral com a un contracte d'obligatori compliment.
- Seguiment oficial d'aquest compromís i publicació, a l'inici de la campanya electoral, del grau de compliment dels anteriors programes electorals.
- Durant la legislatura tot acord, resolució o moció serà d'obligat compliment, una vegada estiguin aprovats.
- Qualsevol assumpte rellevant no inclòs en el programa electoral del partit que governi, o qualsevol aspecte que contradigui lo descrit en el programa, estarà sotmès sempre a consulta ràpida a la ciutadania.
- Els partits no es podran finançar amb diners públics. Màxim control per part de la Sindicatura de Comptes.
- Tots els partits que es presentin a las campanyes electorals ho faran en igualtat de condicions i recursos públics (quotes de presencia en els mitjans de comunicació, espais per propaganda, etc.), independentment de la seva antiguitat o dels anteriors resultats electorals.
- Ajudar al ciutadà en la seva elecció de vot facilitant la màxima informació sobre els partits polítics. Què faran i també què han fet.
- Establir un sistema electoral de doble llista que permeti un equilibri entre el principi de proporcionalitat amb llistes obertes i la territorialitat.
- S'aplicaran criteris de proporcionalitat pura a l'hora de distribuir els escons. El vot en blanc computarà com una candidatura més.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.