El negacionisme


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 21/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El fet que des de Sant Cugat hi haguessin 30 autocars cap a la Via Catalana no preocupa els unionistes, com a mínim segons qui, és a dir, els anticatalanistes, perquè sustenten, com sempre, la seva ideologia en el negacionisme, o sigui, en negar la realitat: no hi havia més d'un milió de persones, ni més de mil autocars, ni 400 quilòmetres, ni tan sols la manifestació de l'any passat va ser supermassiva...

Aquest negacionisme, inspirat en aquells que neguen des de l’Holocaust fins a altres fets històrics, es basa en la mentida, la injúria i la falsedat com a banderes, que sobresurten cada dia a diversos diaris, televisions i ràdios. És el mateix mètode que aquell que deia 'Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro,a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano'. És el mateix mètode que, per evistar anomenar les coses pel seu nom, prefereix dir 'LAPAO', 'valencià', 'mallorquí' o 'perpinyanès' que dir 'català'.

D’aquí a un temps, negaran l’atac a la seu de la Generalitat a Madrid, igual que durant molts anys es negaven, s’aigualien o es justificaven els atacs patits per l’Èric Bertran, pel Josep M Isanta o pel Guillem Agulló.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
darrutri@gmail.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.