El negoci de Robert amb les cabres o el Fitness de Mira-sol


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 30/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És curiós com en el nostre Món Feliç Santcugatenc determinades propostes o crítiques al nostre govern reformista institucional (PRI?) sembla que siguin un atac a Sant Cugat o simplement (si són propostes) no traspassen a la lectura de la ciutadania. Fa anys determinats grups polítics amb representació al consistori vam posar en qüestió que no s'atengués la 'sensata' demanda dels veïns del Mira-sol de construir una piscina al barri.

El govern va decidir (després de molts anys de demandes dels veïns i de l'Associació de Sant Joan de Mira-sol) fer alguna cosa...i va pensar en licitar construcció i gestió d'un nou Fitness municipal que donés suport al barri tradicional i especialment als nous veïns de Can Mates. És allò de .... demana el que vulguis que jo posaré el que em doni la gana.

Però... sorpresa! No s'ha fet ni piscina ni fitness ni mini piscina del Toys 'R' Us, ni minigolf. L'empresa adjudicatària va fer el projecte i va començar a moure terres però... Ai, sorpresa!, resulta que no li sortien els números i va plegar. Alguns ja ho vam dir (alarmistes...) i des de fa uns mesos van passant expedients al ple municipal on l'empresa demana la rescissió del contracte i (semblava) que l'equip de govern demanava danys i perjudicis i retenia la fiança.

Fa uns mesos vam aprovar demanar a l'empresa uns 145.000 euros en aquest concepte (per exemple el no cobrament de la llicència d'obres en no fer-se 'l'obra') i van passar amunt i avall informes jurídics, polítics, propostes (nostres) de no retornar la fiança fins que es cobrés van centrar el debat.

El passat ple municipal (aquell lloc estrany on el que es diu es queda allà, majoritàriament) vam veure com, finalment, l'Ajuntament no podia cobrar la llicència (ja que sembla ser que feia anys havia renunciat a fer-ho!) i, per tant, el contracte restava 'net' amb el pagament per part de l'empresa d'uns 4.000 eurets per haver trencat una part d'una vorera. Curiós com el regidor d'Urbanisme ni tan sols va explicar aquest canvi sobtat i va passar la patata (calenta) al secretari general. És lamentable com es porten punts a aprovació plenària on la documentació i els informes no estan correctes.

La setmana passada vam tornar a viure el Dia de la marmota en un debat organitzat a Mira-sol pel 'Diari de Sant Cugat'. Es van tornar a posar sobre la taula les propostes (absolutament assenyades) de l'associació de veïns respecte a la realització d'un equipament esportiu per fases i el govern es va comprometre a estudiar-ho. Com fa més de 10 anys.

Alguns, encara que no ho sembli, haurien de ser responsables de les accions o inaccions que porten a Mira-sol a tornar al punt de sortida un altre cop. Coses de la transparència.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.