El Celler Cooperatiu l'ha pagat la ciutadania santcugatenca


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 2/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Finalment, després de més de deu anys, ha estat inaugurat el Celler Cooperatiu. La inauguració arribava la setmana passada de la mà de la Ministra de Foment. Ana Pastor, acompanyada de la delegada del Govern espanyol, Maria Llanos de Luna, arribava a la ciutat al més pur estil de la pel·lícula espanyola “Bienvenido, Mister Marshall”.

Ho deixava clar la Ministra: “Lo que yo he hecho es una obra que estaba paralizada, terminarla y pagarla”. Potser el que obvia, per desídia o, lamentablement, per simple menyspreu, és que no és ella qui l'ha pagada. L'obra ha estat pagada amb els diners de tots els catalans i les catalanes, de tota la ciutadania santcugatenca. Això sí, gestionats per uns ministeris espanyols als qui encara hem d'estar agraïts quan es dignen a invertir, amb els nostres diners i 10 anys de retard, a casa nostra.

Lluny de cantar la cançoneta que fa ¡Americanos, os recibimos con alegría!, tornant al film que mencionava, diversos membres de les JERC i jo mateixa -entre altres-, rebíem a Ana Pastor i Maria Dolores Llanos de Luna amb pancartes on es llegia “El Celler, tard i malament” i “Opacitat, mentides i corrupció. No ets benvinguda!; i crits d'“independència” i de “Fora, fora, la Ministra espanyola”. Potser la ciutadania comença a estar-ne farta, ja n'hi ha prou que ens prenguin el pèl. Jo, des de la més absoluta modèstia, si formés part d'un partit corrupte i arribés a una ciutat catalana a inaugurar quelcom que arriba 10 anys tard, gairebé que hi aniria demanant perdó i me n'estaria prou de donar lliçons de res.

De tota manera, sigui com vulgui, Sant Cugat ja compta amb el Celler Cooperatiu, que serà incorporat al Museu de la ciutat. Els que després de tant esperar hauran de seguir-ho fent són les entitats de la ciutat. El celler es dedicarà a altres usos, això ja no és cosa de la Ministra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.