Realment ens interessa el medi ambient?

Jaume Massanes


Publicat: el 9/nov/13
Opinió| Columnes

Aquesta pregunta o reflexió personal ve al cas per la poca afluència de públic en dos actes que darrerament s'han celebrat a la nostra ciutat.

El passat dia 30 d'octubre al Casal de Mira-sol es va fer una trobada, patrocinada per la FAV de Sant Cugat, amb la CONFAVC per debatre el pla de sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per tal de que les entitats i gent interessada pogués expressar les seves preocupacions i fer aportacions per definir les línies mestres d'actuació de l'AMB en aquest àmbit.

Estaven convocades totes les associacions de veïns de la ciutat i també es va fer difusió per els mitjans locals. Vàrem assistir solament unes 10 persones. Malgrat això, la recollida de propostes i idees va ser prou satisfactòria.

El segon acte va ser la xerrada sobre l'estany dels Alous que es va celebrar el passat 17 d'octubre a la Casa de Cultura, amb ponents de Rubí i Sant Cugat, amb l'objectiu d'explicar la importància de protegir aquest paratge per la conservació del medi ambient i la fauna del Vallès Occidental i Catalunya. L'acte va ser un èxit de continguts però la assistència va ser molt fluixa, en concret unes 25 persones, malgrat la gran difusió que es va fer.

Em va sorprendre molt l'absència de polítics i tècnics del nostre ajuntament i membres de la oposició quan fa uns mesos van aprovar una moció institucional per la protecció de l'estany dels Alous.

Més decebedor va ser l'absència d'entitats de Sant Cugat i Valldoreix que sempre s'han manifestat implicades en la defensa i conservació del medi ambient i els recursos naturals.

Amb aquestes dues experiències molt em temo que, per la gran majoria, el compromís amb la defensa del medi ambient és només una postura de pantomima per quedar bé o omplir programes electorals.

Finalment crec que és de justícia agrair l'assistència, en aquest darrer acte, de l'Associació El Mussol per a la protecció del paisatge de la Floresta, l'Associació Excursionista ALTIPLÀ de Sant Cugat, CEPNA -Centre d'estudis i protecció de la natura de Rubí i L'Associació Rubí d'Arrel.

El medi ambient i el bon ús dels recursos naturals és cosa de tots; hem de passar de les paraules als fets, perquè ens hi juguem molt.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)