Per què abans sí i ara no, senyora alcaldessa?


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 23/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant aquesta legislatura, i sota l'empara de l'article 13.1 del reglament de participació ciutadana, els partits sense representació en el consistori han pogut presentar i defensar mocions conjuntes amb partits que si tenen aquesta representació.

És el cas de UASC i d'ERC que les varen presentar sota el paraigües del PSC i de les CUP respectivament sense cap problema.

Sorprenentment, en el ple del passat dilluns 18 de novembre, l'alcaldessa Mercè Conesa va negar la participació de UASC en una moció presentada conjuntament amb el PSC per millorar les condicions de finançament de les quotes i contribucions especials que hauran de pagar els veïns de Can Borrull i els del sector de la Capella de Sant Joan de Mira-sol per la urbanització dels seus sectors.

Per dues vegades l'alcaldessa em va dir, de forma autoritària i amb cert nerviosisme, que no tenia dret a intervenir i em va retirar la paraula. Després va oferir la possibilitat d'escollir entre que parlés el representant del PSC o el de UASC. Més tard va afirmar que com alcaldessa havia de ser fidel al reglament i a l'informe del secretari general.

Tenint en compte que el contingut d'aquest article no ha canviat en tot aquest temps ens hauríem de preguntar el perquè d'aquest canvi d'actitud que, a més a més, crea el precedent perquè cap altre partit sense representació pugui intervenir en el Ple a partir d'ara.

Potser sigui perquè tenim presentada i admesa a tràmit una denuncia al Síndic de Greuges de Catalunya per no deixar-nos parlar, com entitat (número de registre 379) que som, durant la discussió d'una altre moció ara fa uns mesos. Malgrat tot, vull creure que no és per això ja que si així fos estaríem davant d'una situació greu de dèficit democràtic.

Aprofito per agrair el suport que vàrem rebre dels partits PSC, ICV i CUP quan van fer menció a la necessitat de modificar o actualitzar el reglament perquè situacions com aquesta no es tornin a produir i que les seves interpretacions no depenguin d'estats d'ànim personals.

Evidentment UASC esgotarà totes les possibilitats per defensar el nostre dret a participar i no permetrem que ningú coarti la nostra llibertat d'expressió.

Finalment, i potser el més important, volem manifestar la nostra decepció al veure com els quinze regidors de Convergència i Unió van votar en bloc contra l'acord per facilitar un millor finançament de les quotes i contribucions als veïns d'aquests sectors. Tampoc entenem l'abstenció del Partit Popular en aquest punt.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.