Més policies impunes


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 17/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recordeu el cas de la mort de Juan Andrés Benítez? L'empresari del 'Gaixample' apallissat pels Mossos d'Esquadra? Recordeu també que deu agents van ser imputats per aquells fets? Doncs bé, ara fa uns dies, la direcció dels Mossos ens ha fet saber que vuit agents d'aquests deu han sigut reincorporats a les tasques policials sense esperar la resolució judicial pendent.

És una demostració més del grau d'impunitat que ostenta aquest cos policial. Infinitat de vegades hem pogut comprovar en vídeos o en persona com els agents dels Mossos d'Esquadra s'excedeixen en les seves funcions (presumptament, és clar): propinen pallisses sense motiu, protagonitzen persecucions 'al estilo de los grises', detencions preventives al límit del marge legal o tractes denigrants a comissaria entre d'altres pràctiques ja habituals. Exemples de tot això els trobarem en format audiovisual a les xarxes, per exemple, però també en els mitjans de comunicació i en molts arxius judicials (sobretot en forma de denúncia i no pas d'imputació).

Una dinàmica malauradament enquistada en els afers policials que no sembla que s'hagi de revertir. De fet, tot el contrari. Mentre les conseqüències de la crisi cristal·litzen un escenari cada dia més convuls i conflictiu, reformen i endureixen el codi penal amb sancions més contundents. D'aquesta manera es consolida un ordre social que s'allunya de la democràcia i adquireix trets característics de règims autoritaris.

Tornant al cas ja esmentat, caldria recordar que van ser CiU i ERC qui varen impedir l'aprovació d'una moció on es demanava el cessament del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, justament per l'actuació policial durant la detenció de Juan Andrés. Ara resulta que vuit agents tornen a la feina com si res tot i seguir imputats. Per un mínim de dignitat i respecte, alguns al Parlament haurien de replantejar-se el seu posicionament.

MARCO SIMARRO és estudiant d'Educació Social, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.