Consultes a bots i barrals


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 18/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ho sé: la frase, ben bé, no és la que acostumem a dir, però darrerament hi ha centenars de notícies (com l'aigua caient un dia de fort xàfec) que ens atrapen diàriament. També he volgut fer una referència a termes lligats al vi, la seva producció, comercialització i emmagatzematge: els bots i els barrals.

En aquest sentit, cal estar content per la posada en funcionament del Celler Cooperatiu (de la època en que la ciutat era poble) realitzat per Cèsar Martinell, després de anys i anys i anys d'espera. Hem pogut veure el seu deteriorament, planejament, cartells amb dates molt passades, primeres reformes, tanques que queien, escombraries, rehabilitació i projecte museogràfic des de davant 'd'ell', cuidant-lo, alertant de malifetes i mirant-lo per sobre de les tanques.

Bé està el que bé acaba, malgrat tot aquest temps. Cal fer un reconeixement a aquells que, finalment, han pogut tirar-ho endavant i a les persones que (des de l'Ajuntament o els Grups parlamentaris al Congrés dels Diputats) van intentar que el projecte avancés. En aquest sentit vull fer un reconeixement de la tasca i gestions que va realitzar l'exdiputada socialista Montserrat Colldeforns.

La consulta. Depèn de com, en quin espai o sota quina ideologia, els socialistes esdevenim als ulls dels altres: patriotes, més o menys bons,botiflers, renegats, nacionalistes catalans o espanyols, centralistes o trenca pàtries, socialistes bons o dolents, còmplices amb uns o els altres.
Molt complicat no trobeu?

Com heu llegit, sabeu quina és l'opinió de la direcció i el Consell Nacional del PSC sobre tot plegat i quina és la línia d'encaix entre Catalunya i Espanya defensada pel PSC i (ara) pel PSOE: el federalisme i reforma constitucional. També sabeu que no existeix un color monocrom i que les escales de grisos també formen part de l'escenari. Un aspecte que és positiu i necessari, que reflecteix la pluralitat del partit, que defenso.

No sé si es farà la consulta. No sé si ´3s una maniobra per tal que s'aprovin els pressuposts o si CiU està disposada a pactar amb el PP (i si aquest deixarà de fer independentistes a cada declaració) alguna fórmula que permeti la consulta (que no referèndum). Tampoc tinc clar que les preguntes anunciades siguin gaire clarificadores (en la tria i en el recompte).

Malgrat tot, la majoria clara (segons totes les enquestes i les manifestacions ciutadanes) de la ciutadania vol ser consultada i entenc que cal treballar per tal que aquest fet es pugui realitzar d'una manera inclusiva, seriosa, sense trampes i sense perdre de vista que la democràcia es basa en la informació, la igualtat d'oportunitats i la veritat.

En qualsevol cas, si es fa, jo sí que hi aniré a votar.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.