Bon Nadal i bones festes

Ferran Villasenor


Publicat: el 25/des/13
Opinió| Columnes

Ha estat un 2013 molt complicat per a tothom. Moltes persones estan en situació d’atur laboral (també) a la nostra ciutat, i en alguns casos existeixen circumstàncies que no permeten abordar el dia a dia, respondre a pagaments o simplement, tirar endavant. Des d’aquí, també enviar una abraçada a aquells que no poden estar amb els seus familiars per trobar-se en altres països o a les presons de veritat o les psicològiques. Endavant.

Crec que cal recordar, una vegada més, la tasca assistencial que fan determinades organitzacions com Càritas o Creu Roja. Una tasca que esdevé un darrer coixí d'alimentació i funcions bàsiques.

També cal posar sobre la taula, en un altre ordre de coses, la tasca de conscienciació social, pressió popular i demanda de justícia social que realitzen plataformes ciutadanes com la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca (PAH). Arreu, estan aconseguit paralitzar desnonaments i gestionar negociacions entre persones afectades i entitats bancàries. Entitats que en molts casos han estat rescatades amb diners públics i han oblidat el concepte benefici social del seu rescat.

Certament en els darrers temps estem vivint temps convulsos. Moments de pèrdua de drets civils (pèrdua dret avortament, la darrera) i s'entreveuen altres accions contra la llibertat sexual, memòria històrica, drets sanitaris o matrimoni de persones del mateix sexe. Alhora les ofensives centralitzadores i d'atac a la llengua (pròpia) a Illes Balears i País Valencià estan sent decimonòniques. En el mateix sentit, les aprovacions de lleis educatives (LOMCE) que cerquen l'objectiu de privatitzar i adoctrinar l'educació esdevenen veritables cops d'estat a la ciutadania.

En aquests dies de Nadal, potser caldria recordar a aquell que, amb un missatge reformista, trencador i de suport als més desfavorits demanava expulsar els mercaders del temple.
En aquest moments, el 'temple', o si volem el govern, la Cúria o el poder econòmic està ple de mercaders.

Bon Nadal laic.

Ferran Villaseñor és regidor del PSC