Proposem premis ciutat de Sant Cugat?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 8/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

M'ha semblat encertada la reflexió d'en Josep Maria Vallès sobre els Premis Ciutat de Sant Cugat, especialment sobre la necessitat que els premiats reflecteixin una activitat social, cultural, ciutadà i un ampli arrelament santcugatenc. Les Bases Reguladores dels Premis Ciutat de Sant Cugat clarifiquen la formalització de la presentació, així com la composició dels jurats, el premi extraordinari que atorga l'alcaldessa i la funció de la Comissió de propostes.

En general, em sembla positiu el funcionament dels premis. Tanmateix crec que caldria replantejar-se per a futures edicions la possibilitat d'ampliar en nombre de representants ciutadans del jurat (en aquests moments 5), les funcions de proposta de la Comissió de proposta (considero que la comissió no hauria de proposar directament candidats que no hagin rebut suport ciutadà o ni tan sols s'hagin presentat) i posar sobre la taula la creació d'un premi extraordinari de la ciutadania. Aquest premi podria ser votat a partir de les moltes plataformes 'Smart' de les que disposa la ciutat.

Evidentment no faré opinió sobre els grups-persones-entitats ja presentats, la majoria dels quals trobo que són mereixedors dels premis. El que sí que voldria és animar a veïns i veïnes a proposar candidatures.
En aquest sentit crec que tasques que estan realitzant entitats com la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca, les diferents associacions veïnals de la ciutat, o entitats de l'entorn social o cultural també s'haurien de traslladar als Premis. Crec que també caldria un reconeixement pels professionals de la sanitat i educació de la nostra ciutat ja que, malgrat les retallades, estan aguantant uns serveis essencials. D'altra banda, molt sovint es donen premis a empreses, aspecte que no és dolent (al contrari), malgrat tot crec que els treballadors-res de Delphi o altres empreses que han patit o estan patint algun ERO es mereixen el nostre reconeixement, també essent destinataris dels premis.
Proposar persones segurament és més complicat, però segur que a tots nosaltres se'ns acudeixen noms. Persones que per la seva empenta mouen entitats, principis col·lectius, generen opinió al carrer o mitjans de comunicació, suport a persones desfavorides o mouen el comerç de la nostra ciutat. Altres que han lluitat per Valldoreix malgrat els entrebancs i els espionatges, alguns que estan en tots els 'merders' de La Floresta fins i tot organitzant curses o tasts. Mirasolencs que són els representants veïnals 24 hores al dia i 365 dies l'any o gent de Les Planes que generen festa amb els seus instruments musicals, fent poble o organitzant la Festa Major. Altres persones que reclamen, des de sempre, que no hi hagi barris de primera i segona ja sigui davant o darrere del monestir.

En qualsevol cas, us demano que em traslladeu la vostra opinió sobre quin pot ser designat Premi Ciutat de Sant Cugat. El nostre vot com a membre del jurat serà molt més representatiu tenint les vostres opinions i reflectint-les: ferranvillasenor@santcugat.cat

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.