L'Aplec Jove es consolida!


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 11/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dijous passat, les entitats que vam participar de la primera trobada jove al setembre passat ens vam constituir com a Plataforma d'Entitats Juvenils de Sant Cugat (PEJSC). Un pas que creiem necessari fer per tal de consolidar tota la feina que hem estat duent a terme el darrer any. Si bé la cara visible de tot això va ser en forma d'esdeveniment lúdico-reivindicatiu, tant abans com després del primer 'Aplec Jove' hem estat treballant de valent.

Qüestions com la manca d'espais municipals a l'abast de les entitats, fruit de la mala gestió i la sovint externalització dels mateixos, la problemàtica de l'oci nocturn a la nostra ciutat o les continuades traves que ens trobem a l'hora de voler fer una activitat al carrer, són algunes de les constants que hem tractat.

Paral·lelament, hem discutit i debatut sobre les necessitats i demandes més generals de les pròpies entitats, tant de les que participen de l'Aplec Jove-PEJSC com les que no. Entenem, de fet, que el nostre marc d'incidència ha de poder ser extrapolable a tota entitat de caire juvenil ja que les problemàtiques d'aquestes són compartides i la resposta ha de ser comuna.

L'objectiu de la PEJSC, per tant, és poder generar un moviment juvenil autosuficient i convençut de la seva tasca. Les entitats juvenils, en particular, i el jovent, en general, hem de poder ser un agent social vàlid capaç de plantejar i exigir qualsevol reivindicació al nostre consistori.

L'enfocament, doncs, que ens plantegem de cara al futur és sumar més entitats i, per això, hem decidit presentar-nos oferint una sèrie d'activitats relacionades amb tota la feina treballada durant els darrers mesos. Hem cregut necessari reprendre el concepte de la 'Nit Jove', programant activitats similars, alhora que plantejant debats oberts sobre la qüestió de l'oci nocturn a Sant Cugat o l'associacionisme juvenil.

Se'ns desprén una agenda atapeïda pels propers mesos que anirem esgranant mica en mica via xarxes i mitjans. Ara, però, ja podem anunciar-vos que la primera 'Nit Jove' serà el proper dissabte 22 de febrer al Casal de Torreblanca. Guardeu-vos un lloc a les vostres agendes i estigueu atents a les properes convocatòries!

MARCO SIMARRO és estudiant d'Educació Social, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.