Qui vol la independència és el poble


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 15/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Crec que tothom estarà d'acord en que l'empenta actual perquè Catalunya esdevingui un estat independent és del poble de Catalunya, de la societat civil organitzada i coordinada mitjançant l'ANC, Òmnium, la PDD i altres entitats que ja porten molts anys treballant per despertar la consciència nacional de la societat catalana.

Això va quedar demostrat quan el poble català de manera clara, contundent i pacifica va assistir de forma massiva a les dues darreres manifestacions de la Diada. La imatge de la Via Catalana amb 400 quilòmetres de catalans donant-se la ma va donar la volta al món.

Els partits polítics, tots ells porucs fins llavors, no els ha quedat més remei que recollir la voluntat expressada per la societat civil i iniciar el procés cap a la independència. Saben perfectament que, si no ho fan, els passarem per sobra perquè aquest moviment és ja imparable i que el procés cap la independència ja no té marxa enrere.

Ara bé, el poble no pot defallir i ha de seguir fent pressió i, sobretot, donar recolzament en cada moment als nostres governants i a les nostres institucions. La ultradreta espanyola i catalana començarà, un cop acabin les properes eleccions europees, una veritable campanya 'rabiosa' de recentralització i descrèdit de les institucions catalanes i els seus representants, amb més virulència que fins ara.

Es calcula que uns 300 agents del CNI, molts d'ells destacats fins ara al País Basc, ja estan treballant dins de Catalunya. Tenen intervingudes les comunicacions, de tot tipus, de persones i entitats destacades en el procés independentista i si cal faran o provocaran tot tipus d'accions, algunes impensables a dia d'avui, per trencar el caràcter pacífic de les nostres reivindicacions. No hem de caure en les seves provocacions.

A més, la premsa espanyola ultradretana ja fa mesos que ha començat una campanya d'intoxicació i una caça de bruixes. El més trist i vergonyós és que alguns mitjans catalans estan actuant, de forma sibil·lina, a favor dels mateixos interessos.

Hem d'estar preparats per sortir al carrer les vegades que calgui perquè això no ha fet res més que començar. Quan dic sortir al carrer no vull dir anar a la manifestació de tres hores i després tots cap a casa. No, el que dic és, que si cal, haurem de prendre el carrer els dies que faci falta.

Com deia en Lluís Maria Xirinacs: 'Però una nació mai no serà lliure si els seus fill no volen arriscar llur vida en el seu alliberament i defensa'.

L'enemic ha de tenir molt clar que qui vol la independència és el poble. Podran empresonar al nostre President, tancar la Generalitat i el Parlament, però mai podran callar ni aturar a tot un poble.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.