Resposta a Jordi Carreras

Jaume Massanes


Publicat: el 15/mar/14
Opinió| Columnes

El senyor Carreras faltava a la veritat quan, dimarts, feia unes manifestacions a aquesta mateixa secció de Cugat.cat, amb una intenció maliciosa d'obtenir redit polític, ja que intentava traspassar tota la paternitat del procés sobiranista a la Generalitat de Catalunya i al nostre president Artur Mas.

Entre d'altres afirmacions, deia també que el dret a decidir no existeix enlloc i que és una il·lusió o una visió irreal d'un grup de ciutadans i entitats.

Aquest senyor sap perfectament que qui vol la independència és el poble català que majoritàriament en el Parlament, en les enquestes i en les dues darreres manifestacions massives de l'Onze de Setembre, demana la independència, de forma democràtica i pacífica, mitjançant una consulta ciutadana per exercir el dret a decidir.

Ja sabem que el senyor Carreras i els seus companys de partit tenen un concepte de la democràcia fet a la seva mida per tapar, precisament, la seva falta de principis democràtics que ja ve de molt lluny.

Malgrat tot, senyor Carreras, si em permet, el vull ajudar. Li explicaré, perquè ho entengui, alguns dels motius perquè milions de catalans, entre ells jo, volem exercir el dret a decidir per marxar de Espanya.

No puc ser d'un país amb l'ADN històric del 'ordeno y mando' que sempre ha posat per davant de la democràcia la força de les armes i la repressió.

També cansa la seva malaltissa obsessió de dir que Catalunya no és una nació o no té historia. Per exemple, vostès amaguen que el Parlament de Catalunya és el més antic d'Europa i que les Corts Catalanes es van constituir el 1283.

Estem cansats de mantenir la economia espanyola a costa dels nostres diners. Amb l'espoli històric que estem patint aportem més diners que Europa a un estat que després els malbarata amb despesa militar, aeroports, trens i autopistes fantasmes.

Per culpa d'aquest espoli Catalunya s'està empobrint progressivament, agreujant els serveis i les polítiques socials.

Intenten rabiosament acabar amb la cultura i la llengua catalana. No perdin més el temps perquè si no ho han aconseguit amb la repressió brutal de les dictadures tampoc ho aconseguiran ara.

Proposen i imposen lleis retrògrades, com la nova llei de l'avortament, retallant els drets de les dones. Són tan hipòcrites que fins i tot donen suports als fetus amb malformacions greus i, d'altra banda, retallen les ajudes a la llei de dependència.

No vull pertànyer ni un minut més al país amb més corrupció política d'Europa i on el poder judicial està segrestat per el poder legislatiu.

No vull pertànyer a un país on el seu govern no respecta la laïcitat, donant a l'Església catòlica més poder del que tenia durant el franquisme i mantenint uns mitjans de comunicació ultradretans de Madrid adoctrinats per atacar a Catalunya amb total impunitat.

Recordar-li també que el seu 'Alzamiento Nacional' va ser un cop d'estat militar contra un govern constituït democràticament. Ara vostès, els seus hereus, volen amagar impunement la Memòria Històrica i els crims i execucions com la del president Companys i Puig Antich entre altres.

Entén ara per què no m'he sentit, ni em sento, ni em sentiré mai espanyol. És més, ningú hi podrà obligar.

Per acabar, dir-li que el camí emprès cap l'alliberament nacional de Catalunya no té retorn i que potser ha arribat el moment de que el seu partit dediqui el temps a reflexionar sobre el seu futur dins del nou Estat Català.

JAUME MASSANÉS I PAPELL és portaveu d'Un Altre Sant Cugat (UASC)