Jo també sóc de l'ANC


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 22/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els partits sobiranistes intentem a diari tractar els greus problemes socials que pateix una bona part de la ciutadania. La desigualtat social s'està instal·lant a Catalunya, i al conjunt dels Països Catalans, i ERC està preocupada que s'hi acabi quedant per sempre.

Per primera vegada en molts anys, la nostra societat camina marxa enrere, perdent en cada bugada drets socials i civils fonamentals en un Estat de Dret. Per contra, els partits no sobiranistes del Parlament de Catalunya, i els dos grans partits espanyols, amb els seus corresponents mitjans de comunicació de capçalera, no passa una hora que no es refereixin al procés sobiranista català.

Quan et quedes sense arguments polítics per rebatre el dret legítim a votar d'un poble, les raons que etzibes poden arribar a ser surrealistes. Ara bé, si aquestes declaracions les fa tot un Ministre d'Afers Exteriors del Govern espanyol, el ridícul es converteix en preocupació al veure en mans de qui està l'Estat espanyol. Reconec que cal tenir molt poc sentit del ridícul, afirmar literalment que la independència portaria Catalunya a vagar per l'espai pels segles dels segles, i jo afegiria, amen, per completar aquest guió de telefilm de pa sucat amb oli.

Continuant amb els actes de campanya a favor del SÍ, que han tingut lloc aquesta setmana, els diaris ABC i El País, curiosament dos mitjans que tenen editorials absolutament contraposades en tot, han fet un acte de campanya conjunt per tal de demostrar que quan es tracta de Catalunya, la unió fa la força i tots els arguments s'hi valen.

L'ABC ha demanat il·legalitzar l'ANC i El País hi carrega, titllant-la de colpista i d'organisme controlat per ERC. Per aquests, el més greu és que aquesta entitat, reclama el carrer; i aquesta n'és la clau. Si som on som és precisament pels moviments ciutadans, com ara l'ANC, que ha estat capaç d'empènyer les forces polítiques, sobretot el partit del Govern, per tal que liderin el procés sobiranista. Aquesta és la seva grandesa, i la manifestació de l'Onze de setembre del 2013 i la Via Catalana del 2014, passaran a la història pel seu èxit de convocatòria i el seu caràcter transversal i pacífic.

L'ANC, a dia d'avui, compta amb més de 25.000 membres, més de 3.000 donats d'alta en només dos dies, i el ritme no afluixa. Som moltes les persones que els vam fer costat des d'un primer moment, sabent que la seva contribució a esdevenir un Estat independent, seria crucial. Avui, aquesta realitat s'ha imposat definitivament. El poder polític espanyol no ha entès res de res i aquesta és la millor contribució a convèncer tots els catalans i totes les catalanes que encara no ho tenien prou clar.

Aquest cap de setmana l'ANC torna a sortir als carrers de Sant Cugat, per aconseguir una recollida massiva de signatures per la campanya 'Signa un vot'. Jo animo a tots els santcugatencs i a totes les santcugatenques, que encara no ho heu fet, a participar-hi i donar-hi suport, per tal de fer callar aquells que volen impedir que un poble pugui votar i decidir el seu futur.

MIREI INGLA és presidenta d'ERC




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.