La gran estafa santcugatenca


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 25/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No es tracta d'una pel·lícula de Hollywood però podríem fer una adaptació dels 'fets reals' i, com a mínim, passar-la al cinema a la fresca, just ara que comença a fer bon temps. Bromes a part, he buscat quantes columnes he dedicat a aquest tema i, amb la d'avui, quatre seran les vegades que m'he referit a aquest fet no menys polèmic, al que ja molts denominem 'la gran estafa'.

Per si algú encara no ho sap, estic parlant de la mítica sala de concerts que havia d'acollir grups locals, ser un espai útil per les entitats, tenir bucs d'assaig i, fins i tot, el lloc on fer-hi el 'Mou-te!'. Aquell vanagloriat espai que havia de respondre a una demanda de gairebé dues dècades!

Doncs bé, resulta que al passat ple municipal ens vam assabentar (i de passada) que l'Ajuntament ja no té conveni amb els gestors de la sala situada a Can Solà, que s'ha extingit. Insisteixo, el conveni que havia de permetre que entitats de la ciutat fessin ús de l'espai (que és de titularitat pública), s'ha extingit. I ho explicava en Raül Grangé amb tota la tranquil·litat del món, obviant tot el passat tortuós que es materialitza en aquella nau.

També s'ha de dir que, tot i tenir conveni, poc o res del que s'havia establert enfocat a les entitats o als grups locals es va dur a terme. Cosa que demostra sobradament l'interès manifestat per l'equip de govern que funcionin socialment aquests tipus d'espais.

Tot i així, amb o sense conveni, l'estafa (discursiva, almenys) canvia per quarta vegada de gestors i passarà a dir-se 'Teatre Sant Cugat'. Atenció, no us imagineu el que no és: l'empresa que gestionarà la sala és propietària de discoteques com 'People' a Sabadell. Altra vegada ens trobem davant d'un rentat de cara.

Amb tot, gran part del teixit associatiu i social del municipi segueix orfe i la dinàmica convergent no sembla voler-hi posar remei. Existeixen espais a Sant Cugat, tant al centre com a les afores, capaços de transformar-se en equipaments polivalents que cobreixin un gran ventall de necessitats. Cal una mica de voluntat política, com sempre. Però, com ja és habitual a la nostra ciutat-aparador, les iniciatives de gestió privada sempre passaran per davant.

I per què no un conveni de gestió d'espais per a qui 'fa poble'? Per a totes aquelles entitats que, sense ànim de lucre, desenvolupen una importantíssima i necessària tasca social? Per què no confiar en l'autogestió dels joves (i no tant joves)? Convergents, de què teniu por?


MARCO SIMARRO és estudiant d'Educació Social, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i militant d'Arran Sant Cugat
@MarcoSz4



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.