El PP, un partit que prohibeix votar


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 4/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Més enllà de l'objectiu final, que és fer de Catalunya un país lliure -ara només podem fer vida normal dintre del recinte de la presó-, una de les grans victòries de l'independentisme és la rapidesa amb què està mostrant al món l'autèntica naturalesa del Partit Popular. Per als qui, de fora estant, no en sabien res, el PP era tan sols un partit de dretes com n'hi ha molts. Ara, però, la força majoritària de l'independentisme ha posat molt nerviós aquest partit i l'està obligant a revelar-se com allò que sempre ha estat i que la letargia catalana li permetia amagar. És a dir, un partit d'ultradreta. Ultradreta nacionalista espanyola, per descomptat.

Obligat a actuar sense màscara, no hi ha setmana sense que el PP, sota el barret del govern espanyol, faci alguna cosa en contra els drets fonamentals i les llibertats democràtiques: condecoracions a nazis i franquistes, bales de goma contra immigrants que s'estan ofegant, lleis de l'avortament que evoquen el 1939, destitució de professors internacionals per raons ideològiques, persecució i intent d'extermini de la llengua catalana, negació del dret a votar... Això no és res, però. N'han de fer moltes més d'accions absolutistes i totalitàries. Tanmateix, allò que els té més obsedits és impedir que els catalans puguem votar. Diuen que els catalans no tenim aquest dret. I, ves per on, en el fons tenen raó, ja que les colònies mai no voten. És la metròpoli qui diu quan ho poden de fer, i és també aquesta última qui, en cas de permetre-ho, diu què es pot preguntar i què no.

Per això el PP de Sant Cugat, sense el més mínim rubor, gosa exigir a l'Ajuntament que no cedeixi les dades del padró municipal a la Generalitat per celebrar la consulta del 9 de novembre d'enguany. Fins i tot s'atreveixen a intentar atemorir persones, com ara els funcionaris del consistori. La ultradreta és així. La seva al·lèrgia a la democràcia arriba a aquests extrems. No volen que hi hagi consulta perquè saben que la perdran i perquè la seva derrota significa, de facto, la constitució de Catalunya com a nou Estat d'Europa. Això és el PP, un partit nacionalista espanyol d'ultradreta que, fidel al seu ideari, prohibeix votar.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.