Oscar al millor guió adaptat


Temes relacionats

Felip Puig pressiona perquè no es faci el centre comercial de Cerdanyola (30/mar/14)

Conesa demanarà l'empara del Síndic per les zones verdes (30/mar/14)


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 2/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Voldria comentar amb vosaltres aquestes dues notícies que afecten la nostra ciutat. Una és 'Conesa demanarà l'empara del Síndic per les zones verdes' i l'altra, 'Felip Puig pressiona perquè no es faci el centre comercial de Cerdanyola'.

1r Acte :

Té tota la raó l'alcaldessa de Sant Cugat quan posa l'accent en la dificultat econòmica que està travessant la nostra ciutat (i altres), des de fa temps, havent de fer front a sentències que obliguen a indemnitzar propietaris de zones verdes situades a Sant Cugat. Com descriu la notícia, el Pla General Metropolità (PGM) va ubicar en diferents municipis, entre ells el nostre, qualificacions urbanístiques de zones verdes que (deien) que no es podien posar a la ciutat de Barcelona i ciutats properes.

Certament, tenir zones verdes ha determinat (també) la 'marca' de la nostra ciutat. Cal dir que els primers ajuntaments democràtics prou feina tenien en posar clavegueram per haver de 'recomprar' aquestes zones verdes. En qualsevol cas, una ciutat com la nostra hauria previst que les plusvàlues generades en el seu creixement (grandíssim) servissin per pagar la factura (injusta) de la qual estem parlant.

L'alcaldessa demanarà empara al Síndic de Greuges ja que 'és una situació molt 'gravosa' per als ciutadans. Els tribunals estan fent valoracions exagerades sobre aquests terrenys. Ens està obligant a pagar milions d'euros per barrancs'.

Em sobten dues coses:

-Cal recordar que el Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l'administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament.

Hom podria pensar que l'alcaldessa està equivocant els camins i que 'potser' hauria de fer servir altres instàncies judicials o les polítiques per canviar aquesta situació i modificar el planejament, per exemple, entre altres coses ja que l'Ajuntament no és un persona, no estarem fent cortines de fum?

-Cal recordar que el PGM el pot modificar la Generalitat de Catalunya i no el síndic de Greuges. Em sobta que en tots els anys que va ser president el Sr. Pujol (molts) i els del Sr. Mas no s'hagi fet una reforma d'aquesta clara injustícia. Ja ho hem oblidat?

En aquest sentit proposo a la Sra. Conesa una moció institucional al ple municipal que demani al govern de la Generalitat de Catalunya una modificació del PGM, definitiva, que permeti que el govern (i el pressupost) de la Generalitat de Catalunya assumeixi el compromís de modificació de la legislació necessària (i les indemnitzacions) per tal d'arranjar una situació injusta.

2n Acte:

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, s'oposa a la construcció d'un macrocentre comercial a Cerdanyola. D'altra banda el conseller de Territori Santi Vila 'està pressionant perquè si que s'hi faci un centre comercial'.

A veure... resulta que el govern de la Generalitat està dividit entre fer un macrocentre (i vendre els terrenys de l'INCASOL) i per l'altre apostar per un model més de suport industrial i tecnològic. Cada dia escoltem al MHP de la Generalitat de Catalunya als mitjans. Ens agradaria que donés suport al conseller Puig i que la posició del govern de Catalunya restés molt més clara i deixem (també a la nostra ciutat) de jugar amb la informació.

Bé, com sabeu, incoherències i diferències de criteris hi ha a tots els partits, i també al PSC, i per a mostra un Casino. Cal però que aquells als quals els ciutadans han donat la clau de l'alcaldia no juguin a les cortines de fum i a cuinar dades i actuacions.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.